Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ni Liv

Dannet: 2003
Også kjent som: Jon Solberg Bygdabilly Band + Bygdabilly Band

Countryrock-bandet Ni Liv kommer fra Bø og Midt-Telemark. De startet opp som Jon Solberg Bygdabilly Band i 2003, og debuterte samme år med EPen ”Då eg og bestefar va’ små”. De opptrådte mest som en trio de første årene, og ga ut albumet ”Bygdabilly Band” på Warner Music i 2006. De tok først navnet Ni Liv etter en navnekonkurranse i NRK Telemark året etter, og ga deretter ut albumet ”Telemarkana”. De har senere gitt ut en.. Les mer..

Countryrock-bandet Ni Liv kommer fra Bø og Midt-Telemark. De startet opp som Jon Solberg Bygdabilly Band i 2003, og debuterte samme år med EPen ”Då eg og bestefar va’ små”. De opptrådte mest som en trio de første årene, og ga ut albumet ”Bygdabilly Band” på Warner Music i 2006.

De tok først navnet Ni Liv etter en navnekonkurranse i NRK Telemark året etter, og ga deretter ut albumet ”Telemarkana”. De har senere gitt ut en rekke album, som oftest på forskjellige selskap. Bandet har oppnådd en solid popularitet, og har spilt flere hundre konserter rundt om i landet. Jon Solberg har gjerne skrevet det meste av tekstene og melodiene til Ni Liv, og er bror av artisten Veslemøy Solberg.

Etter et vellykket tiårsjubileum i 2013 - med livealbum, konsert-DVD og solide anmeldelser - gikk Ni Liv fra Telemark i studio hos Kai Andersen i Halden. Resultatet ble Leva meg opp, som kom ut i februar 2014.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Eivind Aase trommer, vokal
Jan Birger Akerhaugen gitarer, vokal,
Jon Solberg komponist, tekstforfatter, sang, gitar, fele
Knut Olav Sandvik bass
Terje Meisingset piano, hammondorgel, trekkspill