Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Narum

Dannet: 2006
Fra: Eina

Narum består av tre søsken fra Eina på Toten. De debuterte på plate i 2009, etter at Aslag Haugen fra Hellbillies hjalp dem til en kontrakt med Warner Music. Deres første singel var «Je veit et stelle», som raskt ble populær på radio. Narum synger på dialekt, og befinner seg i grenselandet mellom helnorsk visesang og amerikansk roots-musikk. Alle bandets tre første album gjorde det bra på VG-lista, og ble også hyllet av svært mange kritikere. .. Les mer..

Narum består av tre søsken fra Eina på Toten. De debuterte på plate i 2009, etter at Aslag Haugen fra Hellbillies hjalp dem til en kontrakt med Warner Music. Deres første singel var «Je veit et stelle», som raskt ble populær på radio. Narum synger på dialekt, og befinner seg i grenselandet mellom helnorsk visesang og amerikansk roots-musikk.

Alle bandets tre første album gjorde det bra på VG-lista, og ble også hyllet av svært mange kritikere. Lars Christian Narum skriver tekst og melodier for Narum, og er dessuten live-keyboardist for Hellbillies. Andre populære låter med trioen er blant annet «En million mil», «Ælt je vil» og «Åssen væg ælt tok». Narum vant Spellemannpris for 2010 i kategorien for viser, og var også nominert til den samme prisen i 2009.

Må også fremheve Benedikte Narums sang som er en særegen stemme på Toten-dialekt.

Medlemmer

Benedikte Narum Sang, gitar, munnspill
Jon Anders Narum Gitar, sang
Lars Christian Narum Orgel, piano