Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Naboens Rockeband

Dannet: 1972
Splittet: oktober 1982
Fra: Trondheim

Rock'n'roll-band fra Trondheim som startet opp i 1972. På den tiden var det en oppblomstring av band som spilte 50-talls-rock'n'roll, og slike ble startet opp i mange land. I Norge var Naboens Rockeband blant de første. Originalbesetningen besto av Gunnar Kiberg (f. 1947) på vokal og rytmegitar, Eirik Lie (f. 1948) på sologitar, Magne Rimestad (f. 1948) på bassgitar og Knut Stensholm (f. 1954) på trommer. Det var denne besetningen som spilte inn debutplata, en EP med egne versjoner av .. Les mer..

Rock'n'roll-band fra Trondheim som startet opp i 1972. På den tiden var det en oppblomstring av band som spilte 50-talls-rock'n'roll, og slike ble startet opp i mange land. I Norge var Naboens Rockeband blant de første.

Originalbesetningen besto av Gunnar Kiberg (f. 1947) på vokal og rytmegitar, Eirik Lie (f. 1948) på sologitar, Magne Rimestad (f. 1948) på bassgitar og Knut Stensholm (f. 1954) på trommer. Det var denne besetningen som spilte inn debutplata, en EP med egne versjoner av Jerry Lee Lewis-klassikeren 'Great Balls of Fire', Eddie Cochrans 'Summertime Blues', Johnny Kidd and the Pirates' 'Shakin' All Over' og The Chantays' 'Pipeline'. Sistnevnte er en surf-instrumental, og det skulle bli flere gitarinstrumentaler etter hvert.

I 1974 sluttet trommis Knut Stensholm i bandet. Han ble erstattet av Arne Wilhelm Linjordet (f. 1946), som etter få måneder ble etterfulgt av Dag Inge Solberg (f. 1949). Dette var besetningen som spilte inn den første LP-plata, Skarp Swing, i 1976. Her hadde prosentandelen instrumentallåter økt betraktelig, samtidig som det ble gjort norskspråklige versjoner av gamle rock'n'roll-klassikere. Plata ble gitt ut merket Månedens Plate. Anbefalt av DET NYE.

Kort tid etter denne utgivelsen var det igjen tid for å bytte trommeslager. Elling Breunig (f. 1955, Orkanger) het den nye batteristen, og han skulle faktisk spille med bandet i fem år.

Det gikk ikke lang tid før det kom en ny plate med Naboens Rockeband, og denne gangen tok de skrittet fullt ut. Her ble det gitarinstrumentaler i bøtter og spann. I Skyggen Av Shadows var en nokså utypisk 1977-utgivelse, men sikkert en drøm som hadde gått i oppfyllelse for gruppas gitarist, Eirik Lie. Han hadde spilt i shadowband så tidlig som i 1964. Han hadde også skrevet tre av låtene på dette albumet. Resten var selvfølgelig hentet fra repertoaret til The Shadows, men også fra Duane Eddy og The Spotnicks.

Naboens Rockeband skulle ikke få utgi flere plater, men de holdt det gående helt til oktober 1982. I 1979 sluttet vokalist Gunnar Kiberg, og bassist Magne Rimestad tok over vokalen. Det siste året hadde bandet et stort forbruk av trommeslagere. I alt 17 trommiser har vært innom Naboens Rockeband.

Gitarist Eirik Lie var imidlertid med hele tiden, og han var utvilsomt den viktigste personen i bandet. Til tross for at Naboens Rockeband hadde mange spillejobber, fikk han også tid til å spille i andre band.

Som tidligere nevnt hadde han tidlig begynt å spille shadowmusikk. Ganske snart ble det beat, etter hvert rhythm & blues, jazz, jazzrock, viser, country, blues og rock. Eirik Lie har spilt i over 40 band, noen av dem riktignok med svært kort levetid. Det kan imidlertid ikke sies om hans innsats i storbandet Bodega Band, hvor han spilte fra 1969 til 1980. Her var han med på å utgi flere LP-plater. Også hans innsats i Milorg Blues Band tidlig på 80-tallet bør nevnes. Lie har spilt mer bassgitar enn sologitar de siste par tiårene, og spiller fortsatt i tre band, et bluesband, et jazzorkester og gruppa David Watts, som kun spiller Kinks-låter. Han har også beholdt interessen for 60-talls gitarinstrumentalmusikk.

Medlemmer

Arne Linjordet Trommer (1974)
Dag Inge Solberg Trommer (1974 - 1976)
Eirik Lie Sologitar
Elling Breunig Trommer (1976 - 1980)
Gunnar Kiberg Vokal, rytmegitar ( - 1979)
Knut Stensholm Trommer ( - 1974)
Magne Rimestad Bass (1972 - ), vokal (1979 - )

Utgivelser (singel/EP)

Naboens Rockeband
Naboens Rockeband
1973

Medvirker på

Diverse artister
Knallgo'e Låter 1
1981
Diverse artister
Samlealbum artister og popband, Arctic Music - Midt-Norges musikksentral
1979
Diverse artister
Trønderkremen
1975