Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mortiis

Født: 25. juli 1975
Også kjent som: Håvard Ellefsen + Vond
Fra: Notodden

Mortiis (Håvard Ellefsen) fra Notodden ble kjent som Emperors første bassist tidlig på 90-tallet, og han deltok på på deres første selvtitulerte plate før han satset på egen karriere. Som soloartist beveget Mortiis seg vekk fra det kaotiske og tunge lydbildet til Emperor. Han jobbet primært med synthesizere, og skapte en type mørk elektronisk rock, som appellerte like mye til gothere som til metallmiljøet. Hans debutplate, Født til å herske, ble sluppet i 1993, etterfulgt av Ånden som gjorde.. Les mer..

Mortiis (Håvard Ellefsen) fra Notodden ble kjent som Emperors første bassist tidlig på 90-tallet, og han deltok på på deres første selvtitulerte plate før han satset på egen karriere.

Som soloartist beveget Mortiis seg vekk fra det kaotiske og tunge lydbildet til Emperor. Han jobbet primært med synthesizere, og skapte en type mørk elektronisk rock, som appellerte like mye til gothere som til metallmiljøet. Hans debutplate, Født til å herske, ble sluppet i 1993, etterfulgt av Ånden som gjorde opprør i 1994, Blood And Thunder, en 7-tommers EP i 1995, Keiser av en dimensjon ukjent i 1995 og Crypt Of The Wizar i 1996.

Det var først med CD-en The Stargate, sluppet på Earache Records i 1999, at Mortiis ble kjent utenfor undergrunnsmiljøet, også takket være vokale bidrag fra Sarah Jezebel Deva fra Cradle Of Filth. Tittellåten fra The Grudge (2004) har ligget på 51. plass på Storbritannias offisielle singelliste.

Mortiis har en stadig voksende kult rundt seg, noe som ikke minst skyldes hans spesielle fremtreden; han er nemlig alltid kledd ut som et alvelignende vesen, med krokete nese og lange, spisse ører. Mytene rundt ham er mange. Han har i senere tid jobbet med folk kjent fra band som Apoptygma Berzerk og Wumpscut, og turnert både i Europa og i USA.

Medlem i

Emperor Bass (1991 – 1992)