Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Moped

Dannet: 2007
Fra: Alta

Moped ble startet i 2007 av Knut Johnny 'Knuppen' Franck, Ottar Pettersen og Tore M. Grøtte. Bandet hadde som mål å skrive egne låter og gi ut et album. I 2008 ble gitaristen Eirik Aune Hansen med på laget. Bandet gav ut en EP og flere singler. I 2012 bestemmer Knuppen at ikke har tid til å holde på med Moped og gruppen står uten trommeslager. Bandet blir lagt på is noen måneder. Etter å ha vært på leit etter ny.. Les mer..

Moped ble startet i 2007 av Knut Johnny 'Knuppen' Franck, Ottar Pettersen og Tore M. Grøtte. Bandet hadde som mål å skrive egne låter og gi ut et album. I 2008 ble gitaristen Eirik Aune Hansen med på laget. Bandet gav ut en EP og flere singler. I 2012 bestemmer Knuppen at ikke har tid til å holde på med Moped og gruppen står uten trommeslager. Bandet blir lagt på is noen måneder.

Etter å ha vært på leit etter ny trommis dukker det opp en ung trommeslager med bakgrunn i svartmetalbandet 'Creep Colony' og 'Roadkill dinnerparty' opp i samtalene med de gjenværende medlemmene. Thomas T. Andersen blir med i 2013.

den 22. november 2013 spiller Moped 66 konserter på 19 timer i Alta i et forsøk på å sette verdensrekord i antall konserter på 24 timer. Bandet blir inspirert av denne opplevelsen å bestemmer seg for å gå i studio for å begynne på nypp materiale med tanke på et album. I desember 2013 kommer den første singlen ut, en 'julesang' med navn Mørkt her i nord.

Bandet slipper singler ut i februar 2014 (Hjertebank), april (Hang 'em high), juni (Blokkføyta) og i august (her vi bor). Alle låtene får spillinger på NRK.

28. november 2014 slippes den selvtittelurte debutskiva 'Moped' ut digitalt, på CD, Kassett og USB-stick. Låtene er skrevet av Moped, med untak av tittelsporet som er skrevet av Rune Suhr Berg AKA: Onkel Brun