Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Moonspinners

Dannet: 1965
Splittet: 1967
Også kjent som: The Moon Spinners
Fra: Haugesund

Popgruppe fra Haugesund som eksisterte fra 1965 til 1967. Forløperen for bandet var The Savages som begynte som Beatles-band i 1964 og ga ut singelen «Ung og bedradd». Hans Jørgen Høines (1945–2001) var frontfigur og låtskriver i denne gruppen, og det ble han også i Moonspinners. Bollemann Reiertsen, Thorleif Snyen, Tore Lyngholm, Rolf Iversen og Ole Johan «Sambo» Sandal var med i gruppen. En periode var også Asle K. Nilsen medlem, han har senere spilt med Stavangerensemblet, vært.. Les mer..

Popgruppe fra Haugesund som eksisterte fra 1965 til 1967. Forløperen for bandet var The Savages som begynte som Beatles-band i 1964 og ga ut singelen «Ung og bedradd». Hans Jørgen Høines (1945–2001) var frontfigur og låtskriver i denne gruppen, og det ble han også i Moonspinners. Bollemann Reiertsen, Thorleif Snyen, Tore Lyngholm, Rolf Iversen og Ole Johan «Sambo» Sandal var med i gruppen. En periode var også Asle K. Nilsen medlem, han har senere spilt med Stavangerensemblet, vært i Løgnaslaget og vært musikalsk leder på Rogaland Teater.

Bandet turnerte i Norge og de ga ut tre singler, «I Put My Eyes Upon You»/«Mistreated», «Verdens største sirkus»/«Piken i rom 66» og «Soul On Fire»/«I Need A Woman». Av disse ble låten «I’ll Put My Eyes Upon You» en hit. På noen av utgivelsene er bandnavnet skrevet i to ord: The Moon Spinners.

Høines flyttet etter hvert til Bergen og senere til Danmark. Han skrev en del låter for Oriental Sunshine, blant annet deres store hit «Mother Nature». Han var aktiv både som utøver og arrangør under vise- og lyrikkfestivalene i Haugesund (1970–72).

Medvirker på

Diverse artister
Hot Socks (Norway Rocks)
1975