Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Monica Heldal

Født: 1991
Fra: Bergen

Monica Heldal er fra Arnatveit i Bergen, og begynte å spille gitar som tolvåring. Hun er inspirert av blues, pop og rock, og har ellers hatt forbilder som Rory Gallagher, Neil Young, Nick Drake, Emmylou Harris og Jimmy Page. I februar 2012 spilte hun to konserter under by:Larm, og opptrådte senere på NRK i beste sendetid. Hun fikk også spille på flere festivaler, og varmet opp for bl.a. Tom Petty & The Heartbreakers, Lenny Kravitz og Ben Howard. Hun sang.. Les mer..

Monica Heldal er fra Arnatveit i Bergen, og begynte å spille gitar som tolvåring. Hun er inspirert av blues, pop og rock, og har ellers hatt forbilder som Rory Gallagher, Neil Young, Nick Drake, Emmylou Harris og Jimmy Page. I februar 2012 spilte hun to konserter under by:Larm, og opptrådte senere på NRK i beste sendetid. Hun fikk også spille på flere festivaler, og varmet opp for bl.a. Tom Petty & The Heartbreakers, Lenny Kravitz og Ben Howard. Hun sang også på Howards 'Burgh Island EP', som ble en mindre hit i StorBritannia, og var med på en større Europaturné.

I mai 2013 vant hun Bendiksenprisen, der juryen omtalte henne som 'en av Norges fremadstormende utøvere og artister, med sterk stemme og glitrende instrumentering.' I november 2013 kom debutalbumet 'Boy From The North' på Warner Music. Her medvirket bl.a. Øyvind Blomstrøm (gitar), Cato Thomassen (gitar) og Børge Fjordheim (trommer), mens den britiske musikeren Chris Bond var produsent. Albumet fikk svært begeistrede omtaler, og gikk inn på en 6. plass på VG-lista. Under Spellemannprisen 2013 var hun nominert i to kategorier, Årets Nykommer og Årets Popsolist -- og vant begge. I tillegg mottok hun også Gramostipendet på 250 000 kroner.