Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mohr

Dannet: 1995
Fra: Haugesund

Popgruppe sentrert rundt brødrene Emil L. Mohr (vokal, gitar) og Bernhard L. Mohr (gitar). Gruppen ble startet som et familieforetak i 1995, da med Emil og Bernhard som en akustisk duo. Siden 1999 har de hatt rogalendingene Henning Hansen (bass) og Vegard Fossum (trommer) med i bandet. Hver av platene til Mohr fungerer både som novellesamlinger og som et knippe fengende melodier. Storebror Emil er opphavsmann og vokalist på de fleste av gruppens sanger. Han.. Les mer..

Popgruppe sentrert rundt brødrene Emil L. Mohr (vokal, gitar) og Bernhard L. Mohr (gitar). Gruppen ble startet som et familieforetak i 1995, da med Emil og Bernhard som en akustisk duo. Siden 1999 har de hatt rogalendingene Henning Hansen (bass) og Vegard Fossum (trommer) med i bandet.

Hver av platene til Mohr fungerer både som novellesamlinger og som et knippe fengende melodier. Storebror Emil er opphavsmann og vokalist på de fleste av gruppens sanger. Han har i flere intervjuer uttalt at han føler det som en plikt å synge på morsmålet – norsk. Arrangementene veksler mellom det akustiske og det moderne, med alt det måtte innebære av sampling og loops.

Mohr vant Nordsjømesterskapet i pop og rock i 1996, og premien var en CD-innspilling med Ingar Helgesen som produsent. Det ferdige produktet ble presentert for Audun Tylden, som ble så begeistret at han ga gruppen platekontrakt på flekken. Singelen «Kjærlighet uten grenser» ble sendt ut våren 1998, etterfulgt noen uker senere av albumet Gode venner.

Høsten 1999 kom en forsmak på album nummer to, i form av singelen «Små søte jenter i små søte biler». Dette var en gladlåt med klare referanser til 80-tallet. Gruppen sto selv oppført som produsenter for albumet Resten av livet, som ble sluppet under by:Larm i Bergen i mars 2000. Album nummer tre, mohr, ble lansert høsten 2003, og viste et mer energisk og rockete band.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bernhard L. Mohr Gitar
Emil L. Mohr Vokal, gitar
Harald Levang Trommer
Henning Hansen Bass (1999 - )
Vegard Fossum Trommer (1999 - )
Øystein Eide Bass

Utgivelser (album)

Mohr
33
2009
Mohr
Mohr
2003
Mohr
Resten av livet
2000
Mohr
Gode venner
1998

Medvirker på

Sigrid Brennhaug, The Real Thing
A Real Christmas
2006
Diverse artister
Full Fart I Dur Og Moll
2002