Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mods

Dannet: 1979
Splittet: 1983
Også kjent som: Catrix
Fra: Stavanger

Rockeband fra Stavanger som hadde sin storhetstid tidlig på 80-tallet i kjølvannet av Stavangerensemblet og Asfalt. Vokalist var Morten Abel Knutsen, som også var ansvarlig for det meste av gruppens materiale, bl.a. slagerne «Tore Tang» og «Me to går alltid aleina». Mods hadde sitt utspring i dansebandet Catrix fra Rennesøy. Det ble dannet midt på 70-tallet, men etter noen år fikk bandet ny besetning med bl.a. noen medlemmer fra Stavanger. Morten Abel.. Les mer..

Rockeband fra Stavanger som hadde sin storhetstid tidlig på 80-tallet i kjølvannet av Stavangerensemblet og Asfalt. Vokalist var Morten Abel Knutsen, som også var ansvarlig for det meste av gruppens materiale, bl.a. slagerne «Tore Tang» og «Me to går alltid aleina».

Mods hadde sitt utspring i dansebandet Catrix fra Rennesøy. Det ble dannet midt på 70-tallet, men etter noen år fikk bandet ny besetning med bl.a. noen medlemmer fra Stavanger. Morten Abel Knutsen var en av disse – han ble medlem etter å ha svart på en avisannonse. Det nye Catrix kom så langt som å delta under NM i rock i 1980 side om side med The Kids og Vazelina Bilopphøggers.

Frode Rønli fra Stavangerensemblet oppfordret bandet til å gi ut plate. Gruppen skiftet navn til Mods, og klarte å få kontrakt med Slagerfabrikken på etiketten Desperado. Besetningen var nå Morten Abel Knutsen (vokal), Helge Hummervoll (tangenter), Rune Bjaalid (gitar), Kurt Olsen (gitar), Torkild Viig (bass) og Leif Nilsen (trommer). Albumet Revansj! kom til rett tid – med rett musikk. Hakk i hæl med Stavangerensemblet og Asfalt kom det enda et friskt band fra Stavanger, men Mods var nummeret hardere enn de andre. De appellerte i enda sterkere grad til tenåringer, spesielt jenter, og det oppsto de reneste Beatles-tilstander på mange av konsertene. Olsen ble etterfulgt av Tor Øyvind Syvertsen (gitar) midtveis i 1981, og Bjaalid sluttet like etterpå. Mods fortsatte som kvintett.

Revansj! solgte 15 000 eksemplarer, mye på bakgrunn av allsangfavoritten «Tore Tang» – en låt om uteliggeren som alle kjenner men ingen bryr seg om. Oppfølgeren Amerika oppnådde bare halvparten av dette salget, og etter noen slitsomme turneer ble Mods oppløst på tampen av 1983. Året etter kom Knutsen og Viig sammen for å lage en engelskspråklig LP under navnet Mods. De hadde med seg Geir Samsonsen (gitar) og Craig Whitson (trommer). Platen ble gitt ut på eget selskap, og solgte lite. Medlemmene gikk hver til sitt, men noen av dem dukket snart opp i band som The September When og Leif & Kompisane.

Den voldsomme populariteten til The September When førte til fornyet interesse for Morten Abels «andre» band, Mods, og gruppens to første LP-er ble dermed gjenutgitt som en dobbel CD i 1990. Med i førsteopplaget fulgte det en bonus-CD med tidligere uutgitte kutt. Samlingen ble forsøkt stoppet av The September When, men det fullt lovlige produktet solgte til slutt 25 000 eksemplarer, et bevis på at musikken til Mods hadde tålt tidens tann.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Craig Whitson Trommer (1984)
Geir Samsonsen Gitar (1984)
Helge Hummervoll Tangenter
Kurt Olsen Gitar ( - 1981)
Leif Nilsen Trommer
Morten Abel Vokal
Rune Bjaalid Gitar ( - 1981)
Stene Osmundsen Trommer (2012 - )
Tor Øyvind Syvertsen Gitar (1981 - )
Torkild Viig Bass

Utgivelser (singel/EP)

Mods
Belinda / Fint At Du Vil
1982

Medvirker på

Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1981 - 1983
1999
Diverse artister
Bahama Mama
1992
Diverse artister
NAMA Kassetten 1982
1982
Diverse artister
Philips Video
1981