Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Moddi

Født: 18. februar 1987
Også kjent som: Pål Moddi Knutsen

Pål Moddi Knutsen (f. 18.2.1987), kjent under artistnavnet Moddi, er en musiker fra bygda Medby på yttersiden av Senja. Han bruker trekkspill, kassegitar og vokal for å formidle vare og personlige stemninger, og har blitt sammenlignet med en hjemmesnekret utgave av Sigur Rós. Han gav ut sin debut-EP Rubato på Playground Music i august 2008, utgitt på et split-album med Einar Stray. Moddi høstet god kritikk i det verdenskjente internettmagasinet Pitchfork for sin opptreden på Øyafestivalen 2008. Høsten 2009 spilte.. Les mer..

Pål Moddi Knutsen (f. 18.2.1987), kjent under artistnavnet Moddi, er en musiker fra bygda Medby på yttersiden av Senja. Han bruker trekkspill, kassegitar og vokal for å formidle vare og personlige stemninger, og har blitt sammenlignet med en hjemmesnekret utgave av Sigur Rós.

Han gav ut sin debut-EP Rubato på Playground Music i august 2008, utgitt på et split-album med Einar Stray. Moddi høstet god kritikk i det verdenskjente internettmagasinet Pitchfork for sin opptreden på Øyafestivalen 2008.

Høsten 2009 spilte han inn sitt første studioalbum Floriography i Greenhouse Studio i Reykjavik. Albumet ble utgitt på Impeller Recordings til gode kritikker, og Moddi ble nominert til Spellemannprisen 2010 i klassene 'mannlig artist' og 'årets nykommer'.

I januar 2010 takket Moddi nei til nominasjon til StatoilHydro-stipendet på 800 000 kroner sammen med Kråkesølv og Spoon Train Audio på grunn av sitt klimaengasjement. Han har vært medlem i både AUF, Sosialistisk Ungdom, Natur og Ungdom, SOS Rasime og Framtiden I Våre Hender.

Senere samme år var Moddi en av fire som mottok a-ha-stipendet i forkant av a-has avskjedsturné. Stipendet var på en million norske kroner og ble delt ut for å hjelpe unge og lovende norske artister som ønsker å satse internasjonalt.

Etter dette har Moddi turnert og markedsført sin musikk internasjonalt, blant annet som oppvarmingsartist på høstturneen til Angus & Julia Stone i november og desember 2010. Han tok et hvieår i 2012, men vendte i 2013 tilbake med hele to album: det engelskspråklige Set The House On Fire og det norske Kæm va du?. Han ble nominert til hele fire Spellemannpriser for disse utgivelsene, og vant kategorien Viser for Kæm va du?.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

På stengrunn

Utgivelser (singel/EP)

Moddi
Rubbles EP
2010
Moddi
Nordnorsk julesalme
2009
Moddi
Random Skywriting EP
2006