Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mitti Skritti

Dannet: januar 1982
Splittet: februar 1983
Fra: Bodø

Hardcoreband, startet på nyåret 1982 i Bodø. Den første tiden var øvingene lite produktive og både bandnavn og besetning var stadig skiftende, og inkluderte Trine Bakken, Beate Nilsen, Merete Nilsen, Monica Nilsen, Trine Sivertsen og Karin Beate Svendsen. Utpå våren 1982 kom Bakken og Monica Nilsen opp med navnet Mitti Skritti, et pek eller en slags parodi på Scritti Politti, et marxist-inpirert, britiske postpønkband som hadde en stor hit med "The Sweetest Girl" i 1981. Kjernen i Mitti Skritti var nå.. Les mer..

Hardcoreband, startet på nyåret 1982 i Bodø. Den første tiden var øvingene lite produktive og både bandnavn og besetning var stadig skiftende, og inkluderte Trine Bakken, Beate Nilsen, Merete Nilsen, Monica Nilsen, Trine Sivertsen og Karin Beate Svendsen.

Utpå våren 1982 kom Bakken og Monica Nilsen opp med navnet Mitti Skritti, et pek eller en slags parodi på Scritti Politti, et marxist-inpirert, britiske postpønkband som hadde en stor hit med "The Sweetest Girl" i 1981. Kjernen i Mitti Skritti var nå Trine Bakken (vox), Merete Nilsen (gtr) og Monica Nilsen (bs).

Disse prøvde ut flere trommeslagere, inkludert en løsning hvor Bakken trakterte trommene mens hun sang, før Kjell Bakken fant trommene. Bandet begynte å øve i en hytte på Løp utenfor Bodø, der de fikk låne utstyr av det lokale dansebandet Jupiter, og øvingene ble mer konstruktive. Kjell Bakken ble høsten 1982 erstattet av Dyret (aka Geir Petter Jensen, også Hjertesvikt A/S).

Som Bodøs første hardcoreband, var Mitti Skritti sterkt inspirert av britiske Discharge, men også av svenske Ebba Grön. Manager Tore Stemland skrev tekster som var uten snev av håp, og temaene kretset om sinnssykdom, selvmord, angst og død.

Med tre kvinnelige medlemmer var Mitti Skritti det nærmeste bodøpønken kom et rent jenteband. Nilsen fikk imidlertid så mye bråk hjemme om bandnavnet etter debutkonserten i oktober, og sluttet, for så å bli erstattet av Mini (aka Hans Svendsen, ex-The Gate).

Konserten ble uansett tatt opp, og to av låtene ble brukt på samlekassetten Null Problem. Dette var to hardtslående hardcorepunkbiter med en samlet spilletid på ett minutt og tredve sekunder. Den tredje var en cover av Ebba Gröns "Heng Gud", den lengste og langsomste låt Mitti Skritti noen gang fremførte. Denne kom ut i 2008 på Hurra For Norge vol. 3Svindel Records.

I november 1982 spilte bandet inn en demo med Alf Brattøy som produsent. Denne kom ikke ut før Stemland la den ut på sin musikkblog på nettet, Paranoia is Freedom. To låter finnes også på Hurra For Norge vol. 1 og vol. 2 fra Svindel Records. De fremførte også fire låter i NRK-programmet Musikk Landet Rundt.

Av bandene som opptrådte, var det Mitti Skritti det eneste som fikk sine låter tekstet, og programleder Dag Åkeson Moe mente bandet hadde satt hastighetsrekord for rockeband. I slutten av november spilte de sin siste konsert, som oppvarming for Wannskrækk.

Bandet ble oppløst i februar 1983, men oppnådde langt mer enn den korte levetiden skulle tilsi. Anmelderen i den britiske musikkavisen Sounds, 3/83, pekte ut Mitti Skritti som de beste på Null Problem-samleren: "They make dense rhythms and textures and top them off with a squeaky girl singer who rarely, it seems, pauses for breath. One assumes she has mastered circular breathing technique."

Trine Bakken, Nilsen og Karin Beate Svendsen satt i perioder på 80- og 90-tallet i styret for Bodø Rockeklubb. Jensen, Nilsen og Hans Svendsen spilte senere i H.C. Electronic Orchestra. Kjell Bakken og Nilsen spilte senere i Muggen Granitt. Monica Nilsen er i dag utdannet billedkunstner.

Medlemmer

Geir Petter Jensen Trommer (1982 - )
Hans Svendsen Gitar (1982 - )
Kjell Bakken Trommer ( - 1982)
Merete Nilsen Gitar (1982)
Monica Nilsen Bass
Trine Bakken Vokal