Gjør endringer

Michelles

Fra: Molde

Michelles fra Molde startet opp som The Shadles høsten 1963, og fikk gitt ut tre singler mot slutten av tiåret. Det opprinnelige bandet – som kombinerte navnene til The Beatles og The Shadows - besto av Jan Henrik Lien (trommer, sang), Terje Sørensen (gitar, sang), Bjørn ”Tico” Solstad (bass, sang) og Jørgen Kjørsvik (gitar). Alle de tre singlene kom på Troll Records, som de fikk kontrakt med etter at Dizzie Tunes-leder Yngvar Numme oppdaget dem i forbindelse med spillejobber.. Les mer..

Michelles fra Molde startet opp som The Shadles høsten 1963, og fikk gitt ut tre singler mot slutten av tiåret. Det opprinnelige bandet – som kombinerte navnene til The Beatles og The Shadows - besto av Jan Henrik Lien (trommer, sang), Terje Sørensen (gitar, sang), Bjørn ”Tico” Solstad (bass, sang) og Jørgen Kjørsvik (gitar). Alle de tre singlene kom på Troll Records, som de fikk kontrakt med etter at Dizzie Tunes-leder Yngvar Numme oppdaget dem i forbindelse med spillejobber på Restaurant Ribo i Oslo.

The Shadles spilte ofte i regi av godtemplarungdomslaget Varden, som var Moldes største ungdomsklubb på 60-tallet. De deltok som så mange andre også på talentkonkurranser, og skiftet navn til Michelles i 1967. I forkant av dette hadde Jan Henrik Lien dratt til hovedstaden for å spille med The Schumanns, som var bandet til Geir Schumann. Nå inviterte han de andre medlemmene til å bli med og prøve lykken som musikere i hovedstaden. Michelles besto nå av Ronald ”Ronny” Eide (vokal), Bjørn Solstad (bass, vokal), Terje Sørensen (gitar), Jan Henrik Lien (trommer, vokal) og Svein Strande (orgel). Den sistnevnte gikk etter hvert ut av bandet, men fortsatte med å skrive arrangementer for dem. Hans erstatter ble Jens Olaf "Dansken" Gundorph Jørgensen.

The Michelles fikk et fire måneders engasjement ved Blix i Drammen, der de spilte seks dager i uken. Deretter ble det et lignende engasjement ved Ribo i Oslo. Kontrakten med Troll ble undertegnet i februar 1968, og den første singelen ble "You've Got Love/ I Don't Want To Spoil The Party", to sanger som opprinnelig var skrevet av hhv. Roy Orbison og Lennon / McCartney. Senere samme år fulgte "Hvor er du?/ Kom tilbake", som var norske oversettelser av utenlandske originaler. Det gjaldt også deres tredje og siste single for Troll, som kom i 1969.

Terje Sørensen gikk rundt 1968 over til å spille bass, etter at Bjørn Solstad ble med i Bent Sølves orkester. I mai 1969 døde Solstad i den tragiske flyulykken som Bent Sølves var involvert i, og som også kostet Kåre Furuholmen, Vigdis Mostad, Svein Jens Thorsø og Geir Schumann livet. Begge de to siste tilhørte også musikkmiljøet i Molde.

– Plateselskapet ville etterhvert diktere hva vi skulle spille inn. Da nektet vi å være med lenger, så det ble med de tre plateutgivelsene, har medlemmene i The Michelles senere fortalt. I nyere tid har bandet gjenoppstått ved flere anledninger, blant annet i forbindelse med sitt 40-årsjubileum.

Medvirker på

Diverse Artister
Trollkrem
2015