Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Merchants of Venus

Dannet: 1993
Fra: Oslo

Rockegruppe fra Oslo, startet i 1993, av Rune Annaniassen (bass), Aslak Nygren (vokal) og Charles Norman (gitar). Bandets tilblivelseshistorie er spesiell: Den amerikanske supergruppen Guns N’ Roses (GNR) fikk på forunderlig vis i sin besittelse Sister Rain-CD-en Wild Flowers Grow, og likte det de hørte svært godt. Så godt at Norman, som tilhørte kretsen rundt GNR, tok kontakt med Nygren og Annaniassen fra Sister Rain, da GNR gjestet Norge i juni 1993. Etter en fest og en jam i.. Les mer..

Rockegruppe fra Oslo, startet i 1993, av Rune Annaniassen (bass), Aslak Nygren (vokal) og Charles Norman (gitar). Bandets tilblivelseshistorie er spesiell: Den amerikanske supergruppen Guns N’ Roses (GNR) fikk på forunderlig vis i sin besittelse Sister Rain-CD-en Wild Flowers Grow, og likte det de hørte svært godt. Så godt at Norman, som tilhørte kretsen rundt GNR, tok kontakt med Nygren og Annaniassen fra Sister Rain, da GNR gjestet Norge i juni 1993.

Etter en fest og en jam i studio dro amerikanerne tilbake til L.A. Norman ville imidlertid mer, og returnerte til Norge. Sister Rain var akkurat oppløst, og da Norman ville ha Annaniassen og Nygren med seg til USA, var ingen av dem i tvil. I januar 1994 startet de studioinnspilling i Los Angeles, og bandet Merchants Of Venus var en realitet.

Flere gjesteartister var booket – Dizzy Reed (GNR) deltok på keyboards, og både Slash (GNR) og Frank Black (Pixies) hadde takket ja. To dager før sistnevnte var ventet i studio ble byen rammet av jordskjelv, og det meste av mastertapen ble ødelagt (av kaffe). Enden på visen var at det meste måtte spilles inn på nytt – dette fant sted i trygge Oslo.

Wish Across The Land ble resultatet av et intenst ønske om å lage pop, inspirert av den popen de tre hovedinvolverte selv likte, fra tiårene 60-, 70- og 80-tallet, fra Beatles via XTC til Pixies. Albumet ble fulgt opp med livespilling, og bandet ble forsterket med Annaniassens kollega fra band som The Cut og Matchstick Sun – Ivar Eidem (keyboards), Brian Hayes (gitar), fra nederlandske Bug, og Lars Pedersen (trommer) fra Holy Toy, When og Last James.

Til bandets debutkonsert, på Hulen i Bergen (feb. 1995) ble Dizzy Reed og trommis Sid Riggs (har jobbet med industrielle rockeband som Sinisstar og Kidneythieves) hentet fra USA, ettersom de begge var med på de omtalte L.A.-opptakene. Platen ble nominert til Spellemannprisen 1994.

I dag har Norman skiftet navn til Charles Normal, og utgjør 1/4 av bandet Softcore, med base i USA, men med flere koblinger til Norge – to av de andre fjerdedelene utgjøres nemlig av Kristin Blix fra Brønnøysund og Sølvi Sørensen fra Finnsnes. I 2003 ble bandet kontaktet av Kiefer Sutherland, som tilbød dem kontrakt på hans plateselskap Ironworks.

Nygren har gjennom hele 90-tallet vært med i bandet Dekadanse, som i 1995 ga ut CD-en Dekadanse synger sine TV slagere (bandet deltok i TV-programmet Camping med Gud og Hermann, på NRK). Rune Annaniassen døde av sykdom i 1996.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bryan Hayes Gitar
Charles Norman Gitar
Ivar Chr. Eidem Keyboards
Lars Pedersen Trommer
Rune Annaniassen Bass

Utgivelser (singel/EP)

Merchants of Venus
One Man
1995