Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mental Overdrive

Født: 31. juli 1966
Også kjent som: Per Martinsen + The Alien Nation Corporation + Syamese + The Gruesome Twosome + Bleep
Fra: Tromsø

Per Martinsen, technoartist, f. 31.7.1966 i Tromsø. Martinsen begynte å lage elektronisk musikk på starten av 80-tallet, og han er en av landets mest produktive og innflytelsesrike technoartister. Martinsen var en del av det vitale elektroniske musikkmiljøet i Tromsø på 80-tallet, sammen med blant andre Rune Lindbæk og Geir Jenssen ( Biosphere). Etter opphold i London og Brüssel på slutten av 80-tallet ble han inspirert av de voksende rave- og housebevegelsene, og ga ut.. Les mer..

Per Martinsen, technoartist, f. 31.7.1966 i Tromsø. Martinsen begynte å lage elektronisk musikk på starten av 80-tallet, og han er en av landets mest produktive og innflytelsesrike technoartister. Martinsen var en del av det vitale elektroniske musikkmiljøet i Tromsø på 80-tallet, sammen med blant andre Rune Lindbæk og Geir Jenssen (Biosphere).

Etter opphold i London og Brüssel på slutten av 80-tallet ble han inspirert av de voksende rave- og housebevegelsene, og ga ut en rekke 12-tommere og singler under navn som Syamese, The Gruesome Twosome og Bleep (sammen med Biosphere og Anneli Drecker).

I 1990 kom Martinsens første utgivelse som Mental Overdrive; singelen «12000 AD» på den klassiske technolabelen R&S. Singlen ble etterfulgt av flere mørke og drivende danseutgivelser, før det første Mental Overdrive-albumet Plugged kom på Martinsens eget plateselskap Love OD i 1995.

Plugged beveger Mental Overdrive seg i stor grad fra ren dansemusikk mot mer neddempet og lyttervennlig klubbmusikk. Året senere kom Unplugged i 250 eksemplarer. Platen var ment som en protest mot den stadig økende lydforurensningen av det offentlige rom og inneholdt abstrakte lydskisser, eller «un-music» som Martinsen selv kalte det.

Oppfølgeren Ad Absurdum kom i 1999 og ble nominert til en Spellemannpris. På Ad Absurdum trakk Mental Overdrive i større grad inn elementer av jazz og funk, og bidrag fra Nils Petter Molvær og Anneli Drecker bidro til at platen fikk et organisk tilsnitt. Med fjerdeplaten 083, som for øvrig er Tromsøs gamle retningsnummer, går Martinsen igjen tilbake til røttene med strammere komposisjoner og mer elektronisk lydbilde.

Martinsen er også kjent fra prosjektet Illumination, hvor han jobber sammen med britiske Nick Sillitoe. Illumination har gjort eklektiske DJ- set verden over, og gitt ut to plater med egne komposisjoner; This Is Illumination (BMG, 2000) og The Poppy Rocks (BMG, 2004), i tillegg til remixplaten The Chilluminati Remixes (Jazzland/Universal, 2004).

De senere årene har Mental Overdrive hatt base i Tromsø, der han blant annet har spilt i duoen Frost sammen med sin kone Aggie Peterson. Martinsen har i nyere tid gitt ut to album under Mental Overdrive-navnet: Cycls (2013) og Everything is Connected (2014). Den sistnevnte ble belønnet med Spellemannpris i klassen for Elektronika/dancemusikk.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Frost (band)
Parade komponist;tekstforfatter;produsent
2011
Frost (band)
One Hundred Years (Radio Edit) produsent;komponist
2007
Frost (band)
Love! Revolution! produsent;komponist
2007
Frost (band)
Sleepwalker (Single Version) produsent;komponist
2006
120 Days
120 Days / 120 RMXS EP remikser
2006
Anneli Drecker
Kool Karma komponist;tekstforfatter
2004
Lars Horntveth
The Joker produsent
2004
3-11 Porter
Surround me with your Love (Album Version) produsent;komponist
2003
Frost (band)
Amygdala (industry Standard Edit) komponist;produsent
2002
Frost (band)
Pharmacy produsent;komponist
2002
Frost (band)
Running Boy komponist
2002
Frost (band)
Duo produsent;komponist
2002
Frost (band)
Melodica produsent;komponist
2002
Mari Boine
Remixed / Odda Hámis produsent
2001
Bel Canto
Retrospect produsent
2001
D'Sound
Enjoy (millennium Mix) produsent
1999
Diverse artister
Jazzland Sessions - Friday Session / Jazzland Sessions - Saturday Session / Jazzland Sessions - Sunday Session komponist;tekstforfatter;utøver
1999
Helén Eriksen
Low Rain in Pain - the remix EP produsent
1997
Nils Petter Molvær
Platonic Years (the Herbaliser DJ Fjørd Mix) produsent
1997
Nils Petter Molvær
Song of Sand (Single Edit) produsent
1997
Anne Grete Preus
Vrimmel komponist;produsent
1996
Hot Club De Norvège
Swinging with Jimmy utøver
1994
Pogomax
Actionbird (Radio Edit) produsent
1994
Vandrerne
Hematt tekstforfatter
1994
Biosphere
E-Man komponist;utøver
1984