Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Matheus

”Huset heter Balders Hage, og ligger et sted utenfor Oslo. Matheus har bodd der i to år og har laget musikk sammen. Kjell, Tom, Ulf, Sverre og P.G. Og en hund som heter Nikko.” Dette kan vi lese på omslaget til Musikk fra Balders Hage, som kom ut i 1974 på Philips. Johnny Sareussen var produsent, Hans Petter Danielsen var tekniker, mens Ivar Finsen sto for mastering-prosessen. Hele albumet ble spilt i juni 1974. Bak initialene P.G. finner vi.. Les mer..

”Huset heter Balders Hage, og ligger et sted utenfor Oslo. Matheus har bodd der i to år og har laget musikk sammen. Kjell, Tom, Ulf, Sverre og P.G. Og en hund som heter Nikko.”

Dette kan vi lese på omslaget til Musikk fra Balders Hage, som kom ut i 1974 på Philips. Johnny Sareussen var produsent, Hans Petter Danielsen var tekniker, mens Ivar Finsen sto for mastering-prosessen. Hele albumet ble spilt i juni 1974.

Bak initialene P.G. finner vi Per Gerhard Roness, som var låtskriver, sanger og gitarist, i tillegg til at han trakterte munnspill og piano. De øvrige medlemmene i Matheus var Kjell ”Nitty” Nitteberg (sang, akustiske og elektriske gitarer), Tom Wedvik (sang, bass), Sverre Ferd (sang, piano, rytmeinstrumenter) og Ulf Klemp (sang, trommer, piano, mellotron, el-piano, fløyte).

Musikk fra Balders Hage har med årene fått en viss kultstatus. Musikken er en blanding av pop, rock og viser, med norske tekster, innimellom også med noe inspirasjon fra tidens progressive musikkscene.

P.G. Roness og Kjell Nitteberg er nok de av musikerne som har gjort mest av seg i etterkant. Nitteberg har jobbet som musiker, lydtekniker og produsent, og har blant annet medvirket på plater med Eldar Vågan, Vazelina Bilopphøggers og Per Kristian Fagereng. Roness kan du lese mer om ved å gå til lenken under.

Medlemmer

P. G. Roness

Utgivelser (album)

Matheus
Musikk fra Balders hage
1974

Medvirker på

Diverse artister
Knallgo'e Låter 1
1981
Diverse artister
Gratis plate, ikke for salg
1974