Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Matchstick Sun

Dannet: 1984
Splittet: 1990
Også kjent som: Diamond Dogs
Fra: Oslo

Popgruppe fra Oslo, startet i 1984 under navnet Diamond Dogs av Ivar Eidem (sang, tangentinstrumenter), Rolf Recknagel (gitar) og Bulle (Geir Underdal, trommer). Rune Annaniassen (bass) kom med ved årsskiftet 1984/85. Annaniassen og Eidem hadde vært med i The Cut, mens Recknagel hadde vært innom De Press, og Bulle hadde fortid fra blant annet Betong Hysteria og Løver og Tigre (se The Aller Værste!), og både han og Annaniassen spilte en stund parallelt i Diamond.. Les mer..

Popgruppe fra Oslo, startet i 1984 under navnet Diamond Dogs av Ivar Eidem (sang, tangentinstrumenter), Rolf Recknagel (gitar) og Bulle (Geir Underdal, trommer). Rune Annaniassen (bass) kom med ved årsskiftet 1984/85. Annaniassen og Eidem hadde vært med i The Cut, mens Recknagel hadde vært innom De Press, og Bulle hadde fortid fra blant annet Betong Hysteria og Løver og Tigre (se The Aller Værste!), og både han og Annaniassen spilte en stund parallelt i Diamond Dogs og The Popcorn Explosion. Sistnevnte og Eidem hadde dessuten også et virke i Kid D. & The Nightshades.

I starten ble bandet sett på som et obskurt gothband, et kultband som opptrådte på illegale klubber i hovedstaden. Som undergrunnsband opparbeidet de seg troverdighet og godt rykte som liveband. I 1988, etter fire år med samme besetning, tok de Matchstick Sun-navnet, og platedebuterte med singelen «You And Me»/«Bumblebee»/«Candy Man» på Temptation Records. Popen Matchstick Sun bedrev var farget av bakgrunnen fra pønk, nyveiv og post-pønk, og kombinert med litt rock, litt glam og litt 60-talls psykedelia var det en melankolsk mer enn lystig pop de presenterte. Recknagels tekster var også preget av alvor, ettertanke og samfunnsanalytiske betraktninger.

Singelen førte til platekontrakt med BMG Ariola, og i forbindelse med lanseringen av debutalbumet Flowerground (1989) ble bandet sendt til New York og New Music Seminar, hvor de spilte for bransje- og mediafolk sammen med blant andre The Cosmic Dropouts. Matchstick Sun var på det tidspunktet utvidet med Truls Jedemo (Ping Pop) på keyboards, slik at Eidem kunne konsentrere seg fullt og helt om vokalistjobben. Kritikerne hyllet albumet med panegyrisk adjektivbruk, og bandet fikk Spellemannprisen for beste nykommere i 1989. («You And Me» ble i 1992 brukt i Pelle og Proffen-filmen Giftige løgner.)

Etter oppfølgeren Itchy Bitchy (1990) – et mer variert album, der Eidem sto for 1/3 av tekstene, ble bandet oppløst. Bulle (Geir Underdal) var da allerede en del av The Lust-O-Rama, Annaniassen ble med i Sister Rain mens Recknagel startet Yeahlove Swans (ga ut albumet LovetechPolygram i 1992), og spilte senere i Finn Coren-bandet A Full Moon In March. Ivar Eidem trommet i 1991 sammen ny besetning og brukte Diamond Dogs-navnet i livesammenheng. I 1992 var han med i en gjenforening av Norske Gutter. Parhestene Eidem og Annaniassen var i 1994/95 med i Merchants Of Venus, og førstnevnte debuterte i 1996 som soloartist, med albumet Missions Of A Clown (Oh Yeah), hvilket førte til Spellemannpris som beste mannlige artist. Eidem er kjent som en velrenommert kokk. Rune Annaniassen døde av sykdom i 1996.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Geir Underdal Trommer
Ivar Chr. Eidem Vokal, tangenter
Rolf Recknagel Gitar
Rune Annaniassen Bass
Truls Jedemo Tangenter (1989 - )

Medvirker på

Diverse artister
Mannen som elsket Yngve
2008
Diverse artister
Giftige løgner
1992