Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Martine Biong

Født: 9. september 1975
Fra: Tønsberg

Vokalist, gitarist og komponist, f. 09.09.1975 i Tønsberg. Som artist kan Martine Biong plasseres i den såkalte singer/songwriter-tradisjonen, med referanser til artister som Mary Black, Nanci Griffith og Joan Baez. Hennes musikalske landskap ligger i grenselandet mellom det norske, det keltiske og det amerikanske. Tekstene på hennes første, engelskspråklige plate inneholdt aktuelle historier og kommentarer til et samfunn som ikke alltid er lett å mestre. Produsent for debutplaten var Sigbjørn Tveite, og musikerne var Rune Thoen (gitar, trekkspill, bass), Carmen.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 09.09.1975 i Tønsberg. Som artist kan Martine Biong plasseres i den såkalte singer/songwriter-tradisjonen, med referanser til artister som Mary Black, Nanci Griffith og Joan Baez. Hennes musikalske landskap ligger i grenselandet mellom det norske, det keltiske og det amerikanske. Tekstene på hennes første, engelskspråklige plate inneholdt aktuelle historier og kommentarer til et samfunn som ikke alltid er lett å mestre.

Produsent for debutplaten var Sigbjørn Tveite, og musikerne var Rune Thoen (gitar, trekkspill, bass), Carmen Higgins (fele) og David Foster Pilkington (cello). Biong er også hestetrener med terapiridning som spesialitet, og har bodd og hatt spillejobber i Aberdeen i Skottland og Nashville i USA.

Bells In The Apple Tree(2009) har et folk/country-sound, akkompagnert av Olaf Kamfjord (bass), Linda Kvam (vokal), Jon Endre Røed Olsen (gitar, banjo), Espen Hauge (bass) og albumets produsent Jon Kirkebø Rosslund (trommer).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.