Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Marte Wulff

Marte Wulff er en sangerinne, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, som debuterte med den engelskspråklige Jacket i 2006. Den ble nominert til Spellmannpris, og fulgt opp med Safety Pins året etter. Musikken hennes kan høres i flere norske og utenlandske filmer og TV-serier, og har også blitt spilt en hel del på radio. Hun startet karrieren sin i 2004 som korist og duettpartner til Thom Hell i backingbandet The Love Connection, og har bidratt på flere av hans plater. Hun.. Les mer..

Marte Wulff er en sangerinne, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, som debuterte med den engelskspråklige Jacket i 2006. Den ble nominert til Spellmannpris, og fulgt opp med Safety Pins året etter. Musikken hennes kan høres i flere norske og utenlandske filmer og TV-serier, og har også blitt spilt en hel del på radio.

Hun startet karrieren sin i 2004 som korist og duettpartner til Thom Hell i backingbandet The Love Connection, og har bidratt på flere av hans plater. Hun har også samarbeidet med Kaada, Erik Faber, Frank Hammersland og Erlend Ropstad på deres plater.

Som soloartist har Marte Wulff spilt flere hundre konserter over hele Norge, både med og uten band, og i løpet av 2009 og 2010 var hun på tre lengre turneer for Rikskonsertene med sin egen musikk. Hun har spilt på store festivaler som Norwegian Wood, Quart, Stavernfestivalen, Spot i Danmark og South By Southwest i Texas. I tillegg har hun varmet opp for bl.a. Katie Melua, Minor Majority, Kim Larsen og Heather Nova på deres konserter i Norge.

Handler i selvforsvar fra 2010 ble hennes første uttgivelse med norske tekster. Høsten 2012 flyttet Marte tilbake til Oslo etter fem år med base i København, og mottok deretter et ettårig kunstnerstipend fra staten for å kunne vie all sin tid til artistkarrieren i 2013.

Juni samme år innspilte hun endelig sin fjerde soloplate, Utelengsel, et ambisiøst, kunstnerisk vellykket og omfattende plate – og konsertprosjekt i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester og Kulturhuset Kilden. Også denne gangen på norsk, og med filmmusikk-komponisten Marius Christiansen som produsent.

Alle platene er utgitt på hennes eget selskap It's Definitely Records, og distribueres gjennom Sonet/Universal.