Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Marquee Band

Rockeband fra Kristiansand startet opp tidlig på 70-tallet, sentrert rundt gitarist Tor Einar «Daumann» Jacobsen. Bandet hadde sin storhetstid tidlig på 80-tallet, da de laget en maxisingel og en LP under kontrakt med PolyGram. Marquee Band ble tidlig kjent for sine troverdige tolkninger av britisk rhythm & blues. Best var de da de tolket Pretty Things og Rolling Stones, med Gunnar «Keith» Sjursø som en habil etterligner av Mick Jagger. Sjursø og Jacobsen ble.. Les mer..

Rockeband fra Kristiansand startet opp tidlig på 70-tallet, sentrert rundt gitarist Tor Einar «Daumann» Jacobsen. Bandet hadde sin storhetstid tidlig på 80-tallet, da de laget en maxisingel og en LP under kontrakt med PolyGram.

Marquee Band ble tidlig kjent for sine troverdige tolkninger av britisk rhythm & blues. Best var de da de tolket Pretty Things og Rolling Stones, med Gunnar «Keith» Sjursø som en habil etterligner av Mick Jagger. Sjursø og Jacobsen ble omtalt som Norges svar på Glimmer Twins (Jagger og Richards), og med disse i front deltok Marquee Band i den første finalen i NM i rock sommeren 1979. De ble uplassert, men var med på LP-en NM i rock med kuttet «You Can’t Judge A Book» av Bo Diddley.

Året etter ga gruppen ut en maxisingel med tre kutt, alle med engelske tekster. En LP ble planlagt, men overraskende nok sluttet vokalist Gunnar Sjursø før innspillingene ble påbegynt. Ny vokalist ble Trygve Espebu, og tekstene ble nå fremført på sørlandsdialekt. På LP-en Verken fioliner eller englekor fremsto dermed Marquee Band som en krysning av Pretty Things og Stavangerensemblet, med fengende, egenkomponerte låter. Siden midten av 80-tallet har Marquee Band holdt en lav profil, og bare hatt sporadiske opptredener.

Medvirker på

Diverse artister
NM For Rockeband Live
1979