Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Marit Mathiesen

Født: 5. august 1956

Vokalist og komponist, f. 5.8.1956 i Svolvær, oppvokst i Tromsø, bosatt i Oslo. Marit Mathiesen beveger seg i krysningen mellom rock, pop og viser, og ville i et engelskspråklig oppslagsverk blitt omtalt som en «singer/songwriter». Hun er ansvarlig for en av 80-tallets favoritter i norsk pop: «Tenk om». Forut for sin solokarriere hadde Marit Mathiesen et eget band på 70-tallet som hun kalte Småfolk. På slutten av tiåret ble hun medlem av visegruppen Ny Von, som ble kjent for.. Les mer..

Vokalist og komponist, f. 5.8.1956 i Svolvær, oppvokst i Tromsø, bosatt i Oslo. Marit Mathiesen beveger seg i krysningen mellom rock, pop og viser, og ville i et engelskspråklig oppslagsverk blitt omtalt som en «singer/songwriter». Hun er ansvarlig for en av 80-tallets favoritter i norsk pop: «Tenk om».

Forut for sin solokarriere hadde Marit Mathiesen et eget band på 70-tallet som hun kalte Småfolk. På slutten av tiåret ble hun medlem av visegruppen Ny Von, som ble kjent for sin tolkning av «Ellinors vise» av Sverre Kjelsberg. «Tenk om» ble tittelkuttet på hennes første LP på egen hånd. Den fengende rockelåten med erotiske undertoner ble en radiofavoritt og gjorde Marit Mathiesen landskjent. Produsent for platen var Arvid Esperø, og blant musikerne var Freddy Dahl, David Chocron, Knut Reiersrud og Morten Halle.

I kjølvannet av suksessen med «Tenk om» satte Mathiesen sammen et nytt band kalt Parfyme. Musikken ble nå dreiet mot en mer jazzaktig retning, en stil som ble fulgt opp på Mathiesens tredje album, Gale hjerte, fra 1984. Etter tre plater trakk Marit Mathiesen seg tilbake fra artistlivet for å konsentrere seg om familielivet. Hun vendte tilbake i 1992 med albumet Speilets tale, der hun fremførte tekster av Inger Hagerup tonesatt av Roy Skog. Produsent for denne platen var Bugge Wesseltoft.

Etter enda en lang platepause, der hun blant annet laget flere barneproduksjoner for NRK, vendte Mathiesen tilbake i februar 2001 med 11 sanger til. Wesseltoft var igjen produsent, og albumet viste en moden artist med et lavmælt, lekende uttrykk. Mange av tekstene var basert på Mathiesens private observasjoner i hverdagen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Ungdomslaget Ny Von Vokal

Medvirker på

Diverse artister
Med Blanke Ark: sanger av Alf Prøysen
1994
Diverse artister
Norsk Rock
1982
Diverse artister
NAMA Kassetten 1982
1982
Diverse artister
15 Originale Norske Topper
1980
Ungdomslaget Ny Von
Ungdomslaget Ny Von
1978