Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Maria Haukaas Mittet

Født: 3. august 1979
Også kjent som: Maria Haukaas Storeng + Maria
Fra: Finnsnes

Maria Haukaas Mittet er født på Finnsnes, og oppvokst på Senja. Som 12-åring var hun en av de unge sangerne som delte på hovedrollen i musikalen ”Annie” i Oslo, og medvirket også på soundtrack-albumet. Senere studerte hun bl.a. musikk og drama ved Foss Videregående Skole. Hun fikk mye oppmerksomhet for sin deltagelse i Idol-sendingene i 2004, og debuterte året etter med albumet ”Breathing”. Maria Haukaas Mittet representerte Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2008, der.. Les mer..

Maria Haukaas Mittet er født på Finnsnes, og oppvokst på Senja. Som 12-åring var hun en av de unge sangerne som delte på hovedrollen i musikalen ”Annie” i Oslo, og medvirket også på soundtrack-albumet. Senere studerte hun bl.a. musikk og drama ved Foss Videregående Skole. Hun fikk mye oppmerksomhet for sin deltagelse i Idol-sendingene i 2004, og debuterte året etter med albumet ”Breathing”.

Maria Haukaas Mittet representerte Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2008, der det ble en femteplass for ”Hold On Be Strong”. Albumet med samme navn utgjør så langt hennes beste plassering på VG-lista, og lå til sammen tretten uker inne på listen. Hun har også deltatt i musikaler som ”Trollmannen fra Oz”, ”Hair” og ”Fame”, og sto bak den offisielle sangen til Ski-VM i 2011.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.