Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Manitou

Dannet: 1985
Splittet: 1996
Også kjent som: Slømp + Powerslaves
Fra: Lyngdal

Metallband fra Lyngdal, startet i 1985. Før Manitou-navnet ble tatt i bruk, gikk bandet under navnene Slømp og Powerslaves. Besetningen i bandet var vokalist Øyvind Hægeland, gitaristene Bollie Fredriksen og Jan Schulze, bassist Tom Eriksen og trommeslager Per B. Aanonsen. Manitou var et av Norges første band som spesialiserte seg på progressiv metall, og bandet ble raskt en stor undergrunnsfavoritt. Bandet var med på et par samleutgivelser, blant annet Norway Rocks, før de skrev kontrakt med MTG. Debutskiva blir.. Les mer..

Metallband fra Lyngdal, startet i 1985. Før Manitou-navnet ble tatt i bruk, gikk bandet under navnene Slømp og Powerslaves. Besetningen i bandet var vokalist Øyvind Hægeland, gitaristene Bollie Fredriksen og Jan Schulze, bassist Tom Eriksen og trommeslager Per B. Aanonsen.

Manitou var et av Norges første band som spesialiserte seg på progressiv metall, og bandet ble raskt en stor undergrunnsfavoritt. Bandet var med på et par samleutgivelser, blant annet Norway Rocks, før de skrev kontrakt med MTG.

Debutskiva blir sett på som en klassiker innen progressiv metall. Bandet ble oppløst et par år etter utgivelsen, og vokalist Hægeland havnet etter hvert i Spiral Architect.

Utgivelser (album)

Manitou
Entrance
1995