Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Magenta

Dannet: 1995
Fra: Oslo

Band fra Oslo, etablert mot slutten av 90-tallet av Vilde Lockert (vokal) og Anders Odden (gitar, samples). Odden har lang fartstid fra band som Cadaver og Apoptygma Berzerk. De debuterte med singelen «Secret Sky» i 1997, til kjempekritikker i pressen. Låten er også med på en samleplate det tyske Rolling Stone ga ut. I 1998 kom debutalbumet Periode. Frem mot neste utgivelse jobbet Lockert en del med Arcturus og Fleurety, og Odden med Satyricon, .. Les mer..

Band fra Oslo, etablert mot slutten av 90-tallet av Vilde Lockert (vokal) og Anders Odden (gitar, samples). Odden har lang fartstid fra band som Cadaver og Apoptygma Berzerk. De debuterte med singelen «Secret Sky» i 1997, til kjempekritikker i pressen. Låten er også med på en samleplate det tyske Rolling Stone ga ut. I 1998 kom debutalbumet Periode.

Frem mot neste utgivelse jobbet Lockert en del med Arcturus og Fleurety, og Odden med Satyricon, Mayhem og Dødheimsgard. Mot slutten av 2000 spilte de i USA og startet arbeidet mot ny innspilling. De samlet en del venner fra svært ulike musikalske settinger og spilte inn platen Little Girl Lost. Her spiller blant andre Jonny Sjo fra D'Sound bass og Ted Skogmann fra Apoptygma Berzerk spiller trommer. Maniac fra Mayhem, Trickster fra Arcturus og Ulver, Agnete Kirkevaag fra Madder Mortem og Lene Vaagland fra Magicka bidrar alle med vokal. Denne besetningen preger musikken, her er innflytelse fra metal, elektronika og pop.

Little Girl Lost ble gitt ut på det tyske selskapet Re:Pop. De fikk stor oppmerksomhet i Tyskland og lå høyt på spillelister. Singelen «All Over» herfra ble brukt i en gresk reklame for Coca-Cola, og nådde andreplass på de greske hitlistene.

I 2003 turnerte de i Norge med Mortiis, og de har spilt på Arvikafestivalen. Odden har også jobbet innen musikkorganisasjoner, og var i 2004 ansatt i Musikernes Fellesorganisasjon.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Odden Gitar, bass, piano, programmering, vokal (1995 - )
Daniel Hill Bass
Vilde Lockert Vokal

Utgivelser (album)

Magenta
Art and Accidents
2009
Magenta
Little Girl Lost
2002
Magenta
Periode
1998

Medvirker på

Apoptygma Berzerk
Black EP produsent
2006
Apoptygma Berzerk
Shine On produsent
2005