Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Mads Eriksen

Født: 12. oktober 1962
Fra: Bergen

Gitarist og komponist, f. 12.10.1962 i Bergen. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk. I de senere år har han konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band. Eriksen begynte å spille gitar som 12-åring, og var med å starte et band kalt Lorraine i 1978. Den andre utgaven av dette bandet skiftet navn til Sharks.. Les mer..

Gitarist og komponist, f. 12.10.1962 i Bergen. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk. I de senere år har han konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band.

Eriksen begynte å spille gitar som 12-åring, og var med å starte et band kalt Lorraine i 1978. Den andre utgaven av dette bandet skiftet navn til Sharks & Whales i 1984, og laget albumet Reaped By Man (Big Hand Records) i 1988. Selv om det ble med denne ene utgivelsen, har bandet fortsatt å spille – med Eriksen i besetningen – på hobbybasis. Allerede før Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det amerikanske magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Hans andre album, Storyteller, ble valgt til månedens plate i flere musikkmagasiner i Japan og USA.

Eriksen ble i 1993 invitert til å bidra med noe utenom det vanlige til 150-årsjubileet for Edvard Griegs fødsel. Resultatet var en mini-CD, Intermission Troldhaugen, der Eriksen tolket seks musikkstykker av Grieg på elektrisk gitar. Samme år deltok Eriksen i bandet Jordal Express sammen med Helge Jordal, Gisle Johnsen (Man Maid), Eirik «Pytten» Hundvin (Blind Date) og Magne Lunde (fra bl.a. Saft). Bandet ga ut en CD med eget materiale. Året etter ble Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grethe Knutsen.

Etter sitt femte album med instrumentalmusikk, ble Eriksen invitert til California for å møte Chris Thompson og diskutere et mulig samarbeid. De to fant tonen med det samme, og laget i første omgang noen innspillinger som ble inkludert på albumet Redhanded i 2001. Etter en serie vellykkete konserter i Norge, dro Eriksen og hele bandet hans til New Zealand i 2003 for å lage albumet Rediscovery med Thompson. Dette var et ambisiøst verk satt sammen av 26 deler, med musikk som spente fra moderne rapping til folkemusikk med røtter flere hundre år tilbake blant maoriene – de innfødte på New Zealand. Verket hadde premiere under Ole Blues-festivalen i Bergen i 2004.

NRK har laget TV-programmer om Mads Eriksen både som soloartist og sammen med Sharks & Whales. Hans faste band består av bassist og produsent Frank Hovland (kjent fra bl.a. Program 81/82), Gunnar Bjelland (keyboards) og trommeslager Steinar Krokstad (fra bl.a. Stage Dolls og Åge Aleksandersen).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Mads Eriksen
Radio Waves
2004
Mads Eriksen
Burning Light
2001
Mads Eriksen
Victory
1996