Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

M2M

Dannet: 1999
Splittet: 2002

Popduo fra Lørenskog bestående av Marit Larsen (f. 1.7.1983) og Marion Ravn (f. 25.5.1984). De to barndomsvenninnene hadde for det meste sunget barnesanger før de slo igjennom med singelen «Don’t Say You Love Me» i 2000. Låten var med på soundtracket til Pokémon-filmen, og singelen ble en stor suksess i Thailand, Sør-Korea, Finland, Danmark og Norge. Deres neste singel, «Mirror Mirror», gjorde det også godt på listene, og debutalbumet Shades of Purple solgte 1,1 millioner eksemplarer på verdensbasis... Les mer..

Popduo fra Lørenskog bestående av Marit Larsen (f. 1.7.1983) og Marion Ravn (f. 25.5.1984). De to barndomsvenninnene hadde for det meste sunget barnesanger før de slo igjennom med singelen «Don’t Say You Love Me» i 2000. Låten var med på soundtracket til Pokémon-filmen, og singelen ble en stor suksess i Thailand, Sør-Korea, Finland, Danmark og Norge. Deres neste singel, «Mirror Mirror», gjorde det også godt på listene, og debutalbumet Shades of Purple solgte 1,1 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Samme år fikk M2M jobb som oppvarmere for guttegruppen Hanson på en turné i USA, Canada og Mexico. Jentene ble sett av 12 millioner amerikanske ungdommer da de opptrådte i episode nummer 100 av den populære TV-serien Dawson's Creek. Her fremførte de blant annet låten «Everything», som var første singel ut fra andrealbumet The Big Room.

Jentene hadde nå fylt 18 år, og de ønsket å nå et eldre publikum, men de slet med å bli kvitt det barnslige Pokémon-imaget. Den nye platen solgte langt mindre enn forventet, og dette ble begynnelsen på slutten for duoen. De reiste på en ny turné i USA, denne gang som oppvarmere for den amerikanske stjernen Jewel.

Midtveis i turneen ble de imidlertid sendt hjem av plateselskapet grunnet «økonomiske hensyn». Vel hjemme i Norge ble gruppen oppløst. Kort tid etter ble det klart at solokarrieren til Marion Ravn er en millionsatsning på M2Ms amerikanske plateselskap Atlantic Records. Marion har flere ganger uttalt at hun akter å bli en verdensstjerne på størrelse med Madonna. Marit Larsen skriver eget materiale og har blitt stor blant annet i Norge og Tyskland.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Marion Ravn Vokal, gitar
Marit Larsen Vokal, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 7 Norsk På Engelsk
2005
Diverse artister
Pokemon: The First Movie - Original Soundtrack
1999