Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Løgnaslaget

Dannet: 1980
Fra: Stavanger

Revygruppe startet høsten 1980 i Stavanger av en gjeng humorister ledet av Per Inge Torkelsen. Navnet kommer av rogalandsuttrykket «løgnas», som er en betegnelse på personer som anses for å være originaler. Blant de mest kjente medlemmene som har vært innom i årenes løp, finner vi Sigvart Dagsland, Steinar Lyse, Bjørn Aslaksen, Åshild Helgevold og Rune Andersen. Aslaksen er ansvarlig for det meste av musikken som gruppen har fremført. Den første revyen, Bein.. Les mer..

Revygruppe startet høsten 1980 i Stavanger av en gjeng humorister ledet av Per Inge Torkelsen. Navnet kommer av rogalandsuttrykket «løgnas», som er en betegnelse på personer som anses for å være originaler. Blant de mest kjente medlemmene som har vært innom i årenes løp, finner vi Sigvart Dagsland, Steinar Lyse, Bjørn Aslaksen, Åshild Helgevold og Rune Andersen. Aslaksen er ansvarlig for det meste av musikken som gruppen har fremført.

Den første revyen, Bein i nasen, ble spilt høsten 1981. Revy nummer to, Klovnar uden sirkus i 1982, resulterte også i en plateutgivelse på CBS. Fra denne revyen ble «Kom hjem, Bertine» en favoritt. Året etter var det klart for revy nummer tre og plate nummer to, begge med tittelen Baklengs i livet. Hvert år frem til 1990 ble det spilt nye revyer for fulle hus i Stavanger, og det tredje albumet ble utgitt i forbindelse med gruppens tiårsjubileum. Sju nye revyer ble spilt frem til 2002. Det året ble en dobbel samle-CD utgitt, med opptak fra mange av revyene gjennom 22 år. Mange av opptakene var hentet fra arkivet til NRK Rogaland.

Per Inge Torkelsen er uten tvil den mest kjente personligheten fra Løgnaslaget. Men et morsomt faktum er det at det var i denne gjøglergjengen at Sigvart Dagsland gjorde sin platedebut. Han gjør seg godt bemerket på gruppens to første album.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1981 - 1983
1999