Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Lion & The Lamb

Fra: Horten

Lion & The Lamb var en duo fra Horten og Tønsberg, som ga ut sin eneste LP i 1978. Finn Dag Steiro og Egil Bjørnholdt spilte i sin tid i et band kalt Klorofyll, som blant annet vakte interessen til Jahn Teigen. Etter militærtjenesten fortsatte Steiro og Bjørnholdt som duo, og tok opp igjen kontakten med Teigen. Han anbefalte dem å ta kontakt med Audun Tylden, som på denne tiden jobbet i plateselskapet Polydor. Duoen hadde opprinnelig gått under navnet.. Les mer..

Lion & The Lamb var en duo fra Horten og Tønsberg, som ga ut sin eneste LP i 1978. Finn Dag Steiro og Egil Bjørnholdt spilte i sin tid i et band kalt Klorofyll, som blant annet vakte interessen til Jahn Teigen.

Etter militærtjenesten fortsatte Steiro og Bjørnholdt som duo, og tok opp igjen kontakten med Teigen. Han anbefalte dem å ta kontakt med Audun Tylden, som på denne tiden jobbet i plateselskapet Polydor. Duoen hadde opprinnelig gått under navnet To Gutter, men skiftet nå navn til Lion & The Lamb, som også ble navnet på deres eneste plate. Duoen var inspirert av den amerikanske vestkystrocken på den tiden, særlig Crosby, Stills & Nash.

Innspillingen foregikk i Rosenborg Studio, med Johnny Sareussen som produsent. Polydor sørget for at bandet ble backet av en rekke gode musikere, inkludert Freddy Lindquist, Terje Venaas, Knut Riisnæs, Brynjulf Blix, Audun Kleive og Iver Kleive. Plateslippet fant sted på Klingenberg Kino, der også Jonas Fjeld Band spilte.

Selv om Polydor la ned betydelige ressurser på den ferske duoen, og blant annet fikk materialet re-mikset i Burbank Studios i California, ble det ikke noe mer ut av planene om en internasjonal lansering. I 1978 delte Lion & The Lamb scene med Bob Marley under Hortensfestivalen, men LP-utgivelsen ble ingen salgsmessig suksess, til tross for arbeidet som var lagt inn i den. Albumet fikk likevel sine beundrere, og har blitt omtalt som en av norsk softrocks best skjulte skatter.

I 2015 ble The Lion And The Lamb gjenutgitt av Tobias Edborg-Torjussen i Preservation Records, samtidig som duoen fikk opptre i Biblioteket under Øyafestivalen. Dermed kunne duoen endelig få litt anerkjennelse, nærmere førti år etter at de først gjorde seg bemerket.

Utgivelser (album)

Lion & The Lamb
Lion & The Lamb
1978