Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Også kjent som: Kurt Nilsen + Alejandro Fuentes + Espen Lind + Askil Holm

Lind, Fuentes, Nilsen og Holm er vel en av de nokså få norske prosjektene som fortjener betegnelsen ”supergruppe”. De blir ofte feilaktig referert til som (De nye) Gitarkameratene, men det uttrykket bør nok Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum, Halvard Sivertsen og Øystein Sunde få ha i fred. Espen Lind, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm kom sammen under en bransjefest, i forbindelse med at eventbyråret Gyro og Jan Fredrik Karlsens Playroom Management flyttet inn under.. Les mer..

Lind, Fuentes, Nilsen og Holm er vel en av de nokså få norske prosjektene som fortjener betegnelsen ”supergruppe”. De blir ofte feilaktig referert til som (De nye) Gitarkameratene, men det uttrykket bør nok Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum, Halvard Sivertsen og Øystein Sunde få ha i fred. Espen Lind, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Askil Holm kom sammen under en bransjefest, i forbindelse med at eventbyråret Gyro og Jan Fredrik Karlsens Playroom Management flyttet inn under samme tak. En av låtene de hadde øvd inn, var Jeff Buckleys versjon av Leonard Cohen-komposisjonen ”Hallelujah”. Da kvartetten litt senere fremførte sangen på TV-programmet Skavlan, var grunnlaget for en kjempesuksess lagt.

”Hallelujah” lå hele 37 uker på single-lista til VG i 2006 og 2007, noe albumet ”Hallelujah – Live” klarte å slå med én uke. Albumet skal være det raskest selgende i Norge gjennom tidene, og rundet 100 000 eksemplarer på en uke. De maktet nesten å gjenta suksessen i 2009, da ”Hallelujah Live - Volume 2” gikk rett inn på førsteplass, og forble der i fire uker. Fra dette albumet ble deres versjon av U2s ”With Or Without You” en ny stor hit. ”Hallelujah” ble også kåret til Årets Hit under Spellemannprisen for 2006.