Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Lily & The Gigolos

Dannet: 1981
Splittet: 1987

Startet i Kristiansand i 1981, inspirert av samtidige utøvere av den stemningsfylte delen av rocken, som Japan, Simple Minds med flere, og blant inspiratorene for det som seinere skulle komme av beslektet musikk fra nettopp Kristiansand. Første oppsett av bandet besto av Harald Hempel (gitar), Bente-Lill Viste (sang), Asbjørn Appen Eidem (bass) og Bjørn Ole Rasch (trommer/perkusjon). Senere sluttet Eiden og Rasch og ble erstattet av Jarle Johansen (bass) og Kay Rune Rasmussen (trommer; parallelt med i Noize, som.. Les mer..

Startet i Kristiansand i 1981, inspirert av samtidige utøvere av den stemningsfylte delen av rocken, som Japan, Simple Minds med flere, og blant inspiratorene for det som seinere skulle komme av beslektet musikk fra nettopp Kristiansand.

Første oppsett av bandet besto av Harald Hempel (gitar), Bente-Lill Viste (sang), Asbjørn Appen Eidem (bass) og Bjørn Ole Rasch (trommer/perkusjon). Senere sluttet Eiden og Rasch og ble erstattet av Jarle Johansen (bass) og Kay Rune Rasmussen (trommer; parallelt med i Noize, som ga ut 12-tommers EP-en Eye-witness på Charlie Records i 1981).

Lily & The Gigolos debuterte med Secrets i 1984, og hadde en hit med a-siden fra 12-tommerssingelen «Listen To The Radio»/«Let It Be Now». Gruppen ble oppløst i 1987.

Hempel og Johansen var med på å starte The Passsengers året etter. Rasmussen var med i Woodlands (mini-LP-en Woodlands i 1988 på T23) sammen med Jan Bang, Erik Honoré og Jon Brandsnes, men er nok senere best kjent for sin rolle i Velvet Belly. Hempel har ry som en erfaren lydmann og produsent, blant annet jobbet han fast for Munch i livesammenheng. På 90-tallet hadde han sitt eget band ved navn Temple.

Lily & The Gigolos deltok på samleplaten Moron Café – noe godt fra sør (1981).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Lily & The Gigolos
Secrets
1984