Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

LiK

Dannet: november 1980
Splittet: april 1981
Fra: Oslo

Duo fra Oslo, startet i november 1980 av Trygve Mathiesen (sang, synth.) og Carl Otto Platou (sang, gitar, trommer). De to hadde tidligere spilt sammen i bandet Dødsdansen. Mathiesen hadde også vært med i Squirms, Ingen Adgang og Negativ/Postiv, Platou i Left Overs, XTRM og Aktiv Dødshjelp. Begge tilhørte hovedstadens punkmiljø, men LiK var, etter deres eget utsagn et resultat av at punken var død (derav navnevalget). Så var det heller ikke punk.. Les mer..

Duo fra Oslo, startet i november 1980 av Trygve Mathiesen (sang, synth.) og Carl Otto Platou (sang, gitar, trommer). De to hadde tidligere spilt sammen i bandet Dødsdansen. Mathiesen hadde også vært med i Squirms, Ingen Adgang og Negativ/Postiv, Platou i Left Overs, XTRM og Aktiv Dødshjelp.

Begge tilhørte hovedstadens punkmiljø, men LiK var, etter deres eget utsagn et resultat av at punken var død (derav navnevalget). Så var det heller ikke punk de spilte, men en synthesizermusikk – inspirert av blant andre tyske D.A.F. – der låtene på deres eneste utgivelse, EP-en «Schizofren»/«Total krig»/«Femte kolonne» varierte fra seige tunge riff à la Black Sabbath («Iron Man») og dyster vokal, krydret med Residents-aktige synth-akkorder på den første låten, via kjappere og mer punkaktige rytmer på den andre, til «Femte kolonne» hvor man kan høre det etnisk- og middelalderinspirerte som Mathiesen seinere rendyrket på sin egen måte i Ym:Stammen. EP-en – som var inne på singellisten til Nye Takter – ble produsert av Hærverk-vokalist Harald Fossberg og presset i 1000 eks.

Mathiesen hadde fra slutten av 70-tallet markert seg som en av landets mest produktive fanzineutgiver, der «ziner» som Illegal, Bored Teenagers, 79 Kriser og Sider du ikke ser i dagslys er legendariske. Skribenten i seg har han fått utfoldelse for i diverse musikkaviser senere. Han er også kjent i hovedstaden som DJ Trauma.

LiK eksisterte kun et knapt halvår som band (oppløst i april 1981), men på deres egen label, Lik­vider, fortsatte det å komme samleteiper og annet. Mathiesen var innom «i Angst», Nekropolis og Søvn før han startet Ym:Stammen, Platou var med i Men Of Courage og Candy Ash. LiK kan oppleves på samle-CD-en Anarki & kaos – norsk punk '79-'81 (VOW, 1992).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Carl Platou Vokal, gitar, trommer
Trygve Mathiesen Syntheziser, vokal, piano, regnemaskin

Utgivelser (singel/EP)

LiK
Schizofren
1981

Medvirker på

Diverse artister
Anarki & Kaos - Norsk Punk ´79-´81
1992