Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Libido

Dannet: 1995
Splittet: 1999
Fra: Bergen

Rocketrio fra Bergen med base i London, dannet i 1995. Libido klarte i løpet av en kort og hektisk karriere å markere seg kraftig i britisk presse med sin iørefallende form for brit-pop. De tre medlemmene av Libido kom alle fra markante bergensband: Even Johansen (vokal, gitar) fra Chocolate Overdose, Cato Eikeland (bass) fra Butterfly Garden og Jørgen Landhaug (trommer) fra Submarine Sunflower. Bandet oppsto i 1995 da Johansen jobbet i studioet.. Les mer..

Rocketrio fra Bergen med base i London, dannet i 1995. Libido klarte i løpet av en kort og hektisk karriere å markere seg kraftig i britisk presse med sin iørefallende form for brit-pop.

De tre medlemmene av Libido kom alle fra markante bergensband: Even Johansen (vokal, gitar) fra Chocolate Overdose, Cato Eikeland (bass) fra Butterfly Garden og Jørgen Landhaug (trommer) fra Submarine Sunflower. Bandet oppsto i 1995 da Johansen jobbet i studioet Dokken Lyd etter å ha sluttet i Chocolate Overdose. Navnet ble tatt fra en av episodene i den tyske TV-serien med kriminal­etterforskeren Derrick.

Den nye gruppen begynte å gjøre innspillinger i Dokken Lyd mens store planer ble lagt. De sendte noen av opptakene til engelske plateselskaper, og fikk napp hos Fire Records (kjent for blant annet Pulp). De tre unge mennene bestemte seg for å satse alt, og flyttet til London i 1996. Der levde de fra hånd til munn og spilte for vann og brød, inntil det begynte å ta av i pressen.

Sammen med produsent Phil Vinall ble nye innspillinger gjort. Tre singler kom på markedet i 1997 – «Blow», «Supersonic Daydream» og «Overthrown» – etterfulgt av albumet Killing Some Dead Time i februar 1998. Alt materialet på albumet var komponert av Johansen.

Lovordene haglet i britisk presse, spesielt i den trendsettende musikkavisen New Musical Express, og Libido rakk å turnere i både Storbritannia, USA og Europa før det raknet. En krangel med plateselskapet markerte begynnelsen på slutten for Libido. Even Johansen flyttet fra det pulserende bylivet i London til den fredelige landsbygda utenfor Glasgow i 1999, og begynte innspillingen av en soloplate under artistnavnet Magnet.

Vokalist Jørgen Landhaugs nye London-baserte band CoStar, hvor også Even Johansen er med, ga ut Keep It Light i 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Cato Eikeland Bass
Jørgen Landhaug Trommer
Magnet Vokal, gitar

Utgivelser (album)

Libido
Killing Some Dead Time
1998
Libido
Libido
1987

Utgivelser (singel/EP)

Libido
Overthrown
1997
Libido
Supersonic Daydream
1997
Libido
Blow
1997