Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Leiv Flisnes

Født: 28. august 1922
Død: 8. januar 1996

Orkesterleder, 28.8.1922–8.1.1996, født i Fredrikstad og oppvokst i Ålesund. Startet sitt første orkester allerede som 15-åring, men fikk karrieren avbrutt da krigen kom. I 1940 kom han til den norske Skottlands-brigaden, der han ble leder for brigadens musikkorps. Under tiden i Skottlands-brigaden ble han inspirert av Victor Silvesters musikk, og hadde allerede da tanker om et eget populærmusikk­orkester. Det mange forbinder med Leiv Flisnes, er hans Ballroom-ensemble, som ble en gjenganger i radiosendinger fra 1950-årene og senere. Høsten 1950 kom.. Les mer..

Orkesterleder, 28.8.1922–8.1.1996, født i Fredrikstad og oppvokst i Ålesund. Startet sitt første orkester allerede som 15-åring, men fikk karrieren avbrutt da krigen kom. I 1940 kom han til den norske Skottlands-brigaden, der han ble leder for brigadens musikkorps. Under tiden i Skottlands-brigaden ble han inspirert av Victor Silvesters musikk, og hadde allerede da tanker om et eget populærmusikk­orkester. Det mange forbinder med Leiv Flisnes, er hans Ballroom-ensemble, som ble en gjenganger i radiosendinger fra 1950-årene og senere. Høsten 1950 kom platedebuten for Leiv Flisnes og hans Ballroom-ensemble: «Røde roser, blå fioler», en melodiøs foxtrot som plasserte orkestret i folks bevissthet. Det ble i alt 14 platetitler for Odeon på 50-tallet, bl.a. fire plater med slagerminner fra 1930–40.

Etter krigen ble Flisnes ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps, der han var til han ble pensjonert. I mange år var ønsket hans å starte et storband, et ønske han realiserte i 1995. Det ble et storband bestående av gamle musikerkollegaer og unge musikere, som han dessverre ikke rakk å lede særlig lenge. Flisnes vil særlig bli husket for sitt korpsengasjement, både med amatørkorps for voksne og skolekorps. Han var også konsulent for korpsprogrammene i NRK, og drev dessuten eget noteforlag.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.