Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Lassie n the Lads

Dannet: 1997
Splittet: 2009
Fra: Stjørdal

Høsten 1997 fikk Idar Kvaal, Elvrans store sønn, den lysende ideen om å starte et band… Med seg fikk han Kay Jonny Kristiansen og sammen pludret de to i vei på banjo, trekkspill, gitar og det meste av det de kunne finne av instrumenter. Det gikk mest på fransk- amerikansk cajun, irske jigs og reeler pluss (gud forby) noe gammeldans…. Etter hvert innså de at om ting skulle svinge skikkelig, måtte flere instrumenter til. Der kom Ann Helen på banen.. Les mer..

Høsten 1997 fikk Idar Kvaal, Elvrans store sønn, den lysende ideen om å starte et band… Med seg fikk han Kay Jonny Kristiansen og sammen pludret de to i vei på banjo, trekkspill, gitar og det meste av det de kunne finne av instrumenter. Det gikk mest på fransk- amerikansk cajun, irske jigs og reeler pluss (gud forby) noe gammeldans…. Etter hvert innså de at om ting skulle svinge skikkelig, måtte flere instrumenter til. Der kom Ann Helen på banen med sitt blide smil og småsure fiolin (eller omvent?).

Deretter røy det inn med folk: Roar Nygård på sang, Per Ivar Moum med bassen sin og til slutt Odd Annar Aasan på slagverk. Idar kastet banjoen og kjøpte mandolin, Ann Helen investerte i en blå el- fiolin og vips var Lassie n the lads i gang. Etter hvert har bandet tatt mest utgangspunkt i en sjanger så tradisjonsrik og populær som irsk folkemusikk.

Musikken Lassie n the lads spiller kan vel karakteriseres som irskinspirert folkrock. I tillegg til egne og andres arrangementer på gode gamle folksongs, spiller bandet egenproduserte låter. Emnene gjentar seg innen denne sjangeren: Damer, krig og drikking oppsummerer vel de aller fleste sangtekstene. Etter flere vellykkede spillejobber Stjørdal rundt, (Skogtun, Vårtun, Elvatun, Trudvang, Skatval samfunnshus osv) måtte Roar takke for seg og bandet sto uten vokalist, men ingen grunn til å fortvile. Fra Værnes marsjerte Fredrikstad-gutten Øystein Berntsen inn som ny vokalist. Sannsynligvis har han aldri drukket annet en whisky (hør på mannen da!).

I 2004 takket Odd Annar Aasan for seg, og Kjartan Klingen tok over trommene i Lassie n the lads. I desember 2005 fant mandolinist Idar Kvaal ut at han ønsket å trappe ned musikken. Dette førte til at Lassie n the Lads gikk ned til fem faste medlemmer. Mandolinist leide de nå inn til hver enkelt spillejobb.

Mange spillejobber på festlokaler og puber over det ganske land er det blitt, samt at de også har spilt på flere festivaler: Trekkspillfestival i Tydal, Sommerfestivalen i Selbu og Tunø- og Skagenfestivalen i Danmark.

I 2008 kom gruppa ut med sitt eneste album Storyteller. I 2009 ble bandet enige om å legge virksomheten på is, og har ikke vært aktive siden. Albumet Storyteller forsvant etter en periode fra alle digitale medier ettersom bandet og distribusjonsavtalen de hadde opphørte. Det har blitt laget en avtale med Touchdown Music som gjør at albumet igjen er tilgjengelig for digitalt salg og streaming fra 25.11.2013.

Utgivelser (album)

Lassie n the Lads
Storyteller
2008