Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Lano Places

Dannet: 1998
Fra: Bergen

Bergensbasert gruppe dannet i 1998 av musikere fra Stavanger og Ålesund: Ola Kvaløy (vokal), Eivind T. Finnøy (gitar), Pål T. Berntsen (keyboard), Karl Fredrik Alnes (trommer) og Ole Idar Kvelvane (bass). Den mollstemte popgruppen har spøkefullt blitt kalt «Norges best utdannede band», ettersom de har flere leger og doktorstipendiater i rekkene. Etter å ha markert seg på by:Larm i Stavanger og i en demokonkurranse på NRK P3, debuterte de i 2001 med det kritikerroste albumet Everyone Likes To Be Lonely... Les mer..

Bergensbasert gruppe dannet i 1998 av musikere fra Stavanger og Ålesund: Ola Kvaløy (vokal), Eivind T. Finnøy (gitar), Pål T. Berntsen (keyboard), Karl Fredrik Alnes (trommer) og Ole Idar Kvelvane (bass).

Den mollstemte popgruppen har spøkefullt blitt kalt «Norges best utdannede band», ettersom de har flere leger og doktorstipendiater i rekkene.

Etter å ha markert seg på by:Larm i Stavanger og i en demokonkurranse på NRK P3, debuterte de i 2001 med det kritikerroste albumet Everyone Likes To Be Lonely. Låten «Isolation Street» ble en radiohit, og de fikk spillejobb på Øyafestivalen samme år.

I 2002 ble de nominert til Alarmprisen. Oppfølgeren Walk Again (2002) fikk også gode kritikker. Bandet ble nevnt opptil flere ganger i bassist Ole Idar Kvelvanes debutroman Astronautar (Samlaget, 2004).

I desember 2011 kom Lano Places med en samling av tidligere uutgitte låter som ble spilt inn i perioden 1998-2002. Albumet het Besides og ble kun utgitt digitalt.

Medlemmer

Eivind Tynes Finnøy Gitar
Karl Fredrik Alnes Trommer
Ola Kvaløy Vokal, gitar
Ole Idar Kvelvane Bass
Pål T. Berntsen Keyboards