Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Langsomt Mot Nord

Dannet: 1985
Fra: Oslo

Oslobaserte Langsomt Mot Nord var en fusjon av rock – med både organiske og elektroniske instrumenter – og folkemusikk, startet av Ola Snortheim og Jørn Christensen i 1985, parallelt med begges virke i Cirkus Modern. Christensen var i tillegg med i Can Can dette året, og de to hadde felles fortid i De Press. På deres første album var Olas far Olav Snortheim sentral, på bukkehorn og langeleik. Gruppen satset på en miks av egenkomponerte låter og.. Les mer..

Oslobaserte Langsomt Mot Nord var en fusjon av rock – med både organiske og elektroniske instrumenter – og folkemusikk, startet av Ola Snortheim og Jørn Christensen i 1985, parallelt med begges virke i Cirkus Modern. Christensen var i tillegg med i Can Can dette året, og de to hadde felles fortid i De Press.

På deres første album var Olas far Olav Snortheim sentral, på bukkehorn og langeleik. Gruppen satset på en miks av egenkomponerte låter og omarrangeringer av tradisjonelle slåtter og folketoner, for det meste presentert instrumentalt. På Langsomt Mot Nord deltok Kjersti Bergesen (Ken-Dang, Secret Mission) med ordløst vokalarbeid. Den fartsfylte «Ola drar til Myklagard» var et eksempel på en vellykket fusjon som ble godt mottatt i rockekretser, og til «Tusselåt» ble det spilt inn video som fikk spilletid på NRK.

Etter debutplaten takket Christensen for seg, og Langsomt Mot Nord var deretter først og fremst Ola Snortheim, som knyttet til seg de musikerne han trengte etter hvert, og listen over folk som bidro er lang: Beranek, Knut Buen, Jon Eberson, Frank Hovland (Program 81), Eva Knardahl, Steinar Ofsdal og Morgan G. Lindstrøm (spilte sammen med Snortheim i Slependen rev & rør og Auto Union), for å nevne noen.

I 2017 ble de tre opprinnelige albumene utgitt i en egen CD-boks, der den ekstra platen Far bød på tidligere uutgitte låter med Olav Snortheim.

Medlemmer

Beranek Gitar, tangenter (1991)
Jørn Christensen
Morgan G. Lindstrøm
Ola Snortheim Trommer
Olav Snortheim Bukkehorn, langeleik