Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Ladybirds

The Ladybirds var et dansk band med bare kvinnelige musikere. Norske Bente Skogstrøm var i sin tid medlem i bandet, og spilte trommer for dem. Hun hadde også vært musiker i The Swethearts, der hun sang og spilte bass. Både The Ladybirds og The Sweethearts var i artiststallen til den danske musikeren og manageren Pierre Beauvais. The Ladybirds besto opprinnelig av Michelle Beauvais, aka Naomi Frandsen (vokal); Stine “Janette” Æbeltoft (bass), Margit “Sussi” Nellemann Andersen (gitar) og Hanne Mattson (trommer)... Les mer..

The Ladybirds var et dansk band med bare kvinnelige musikere. Norske Bente Skogstrøm var i sin tid medlem i bandet, og spilte trommer for dem. Hun hadde også vært musiker i The Swethearts, der hun sang og spilte bass. Både The Ladybirds og The Sweethearts var i artiststallen til den danske musikeren og manageren Pierre Beauvais.

The Ladybirds besto opprinnelig av Michelle Beauvais, aka Naomi Frandsen (vokal); Stine “Janette” Æbeltoft (bass), Margit “Sussi” Nellemann Andersen (gitar) og Hanne Mattson (trommer). Litt senere overtok Lonni ”Bonnie” Andersen trommene. Fra 1969 var både hun og Bente Skogstrøm i The Sweethearts, som ble oppløst året etter.

The Ladybirds besøkte Bergen 29. juni 1968, og opptrådte toppløse på Speilsalen, med politivakter i salen. Repertoaret omfattet låter av bl.a. The Hollies og The Supremes. Konserten vakte oppsikt lokalt, og førte også til et større oppslag I Dagbladet. 8. september samme år spilte de også sammen med The New Yardbirds på Fjordvilla Rock Paramount i Roskilde. Det bandet skiftet senere samme år navn til Led Zeppelin.

The Ladybirds var både omstridte og populære, og ble blant annet forsøkt nektet å spille i Plymouth, i forbindelse med en større Englandsturné. Samtidig skal de ha holdt et solid musikalsk nivå – publikum i Sverige var i hvert fall overbevist om at de brukte playback, noe de ikke gjorde.

Bente Skogstrøm ble med som trommeslager i 1970, da bandet ellers besto av Lone på gitar, Lene på bass og Birgitte på orgel. Bandet turnerte mye, og spilte bl.a. i Vest-Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland, Belgia, Sveits, Østerrike og Lichtenstein. Høydepunktet i Skogstrøms tid i bandet var nok et måneds engasjement ved den berømte konserthallen Palais d’hiver i Lyon i Frankrike. Her varmet de blant annet opp for Ike og Tina Turner, som ble svært begeistret for bandet.

I løpet av 1971 dro The Ladybirds til Teheran, der de hadde et par måneders engasjement. Dette ble blant de siste opptredene Skogstrøm gjorde med dem. Den siste konserten var i Italia i starten av 1972. Senere har hun ikke vært aktiv som musiker.

The Ladybirds skal ha holdt sin aller siste konsert på Kypros i 1986. Da hadde alle fra de første besetningene forlatt bandet for lenge siden. Mer enn 30 medlemmer skal i løpet av årene ha vært innom.

Medlemmer

Bente Skogstrøm Trommer