Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Krøyt

Dannet: 1993
Fra: Trondheim

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne er involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen er med i Kvitretten og Dadafon, Brandtsegg og Dahl har det elektroniske prosjektet Eggs felles, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork. De er bosatt på forskjellige steder i landet. Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som.. Les mer..

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne er involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen er med i Kvitretten og Dadafon, Brandtsegg og Dahl har det elektroniske prosjektet Eggs felles, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork. De er bosatt på forskjellige steder i landet.

Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som den svenske gruppen Fläskkvartetten. CD-en Low vant Spellemannpris i åpen klasse i 1999, låten «Shall I Forget» derfra ble mye spilt på radio og MTV. Oppfølgeren Body Electric EP inneholdt låten «Silent», som vant Edvardprisen i 2000, og One Heart Is Too Small (2001) ble nominert til Spellemannprisen.

Medlemmer

Kristin Asbjørnsen Vokal
Thomas T Dahl Gitar
Øyvind Brandtsegg Vibrafon, data

Medvirker på

Kristin Asbjørnsen
Factotum komponist;utøver
2006