Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Krøyt

Dannet: 1993
Fra: Trondheim

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne er involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen er med i Kvitretten og Dadafon, Brandtsegg og Dahl har det elektroniske prosjektet Eggs felles, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork. De er bosatt på forskjellige steder i landet. Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som.. Les mer..

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne er involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen er med i Kvitretten og Dadafon, Brandtsegg og Dahl har det elektroniske prosjektet Eggs felles, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork. De er bosatt på forskjellige steder i landet.

Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som den svenske gruppen Fläskkvartetten. CD-en Low vant Spellemannpris i åpen klasse i 1999, låten «Shall I Forget» derfra ble mye spilt på radio og MTV. Oppfølgeren Body Electric EP inneholdt låten «Silent», som vant Edvardprisen i 2000, og One Heart Is Too Small (2001) ble nominert til Spellemannprisen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Kristin Asbjørnsen Vokal
Thomas T Dahl Gitar
Øyvind Brandtsegg Vibrafon, data

Medvirker på

Kristin Asbjørnsen
Factotum komponist;utøver
2006