Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Koldbrann

Dannet: 2001
Fra: Drammen

Det norske svartmetallbandet Koldbrann ble startet i Drammen i 2001. Bandet består av Mannevond (Lloyd Hektoen, vokal, f. 1985), Geir Antonsen (gitar), Fordervelse (Tom V. Nilsen, trommer), Stian Johnskareng (bass, f. 1979) og Kvass (gitar). Koldbranns musikk beskrives som kompromissløs old school svartmetall. Bandets første utgivelse var Pre-Prod 2002, en selvutgitt plate som inneholdt låtene "Koldbrann" og "Den Endelige". Besetningen på denne var Mannevond (vokal), Kvass (gitar), Fordervelse (slagverk) og Kjøttring (session bass). I en tid da norsk svartmetall var blitt veldig polert.. Les mer..

Det norske svartmetallbandet Koldbrann ble startet i Drammen i 2001. Bandet består av Mannevond (Lloyd Hektoen, vokal, f. 1985), Geir Antonsen (gitar), Fordervelse (Tom V. Nilsen, trommer), Stian Johnskareng (bass, f. 1979) og Kvass (gitar).

Koldbranns musikk beskrives som kompromissløs old school svartmetall.

Bandets første utgivelse var Pre-Prod 2002, en selvutgitt plate som inneholdt låtene "Koldbrann" og "Den Endelige". Besetningen på denne var Mannevond (vokal), Kvass (gitar), Fordervelse (slagverk) og Kjøttring (session bass).

I en tid da norsk svartmetall var blitt veldig polert og frontet av band som Dimmu Borgir, hadde denne utgivelsen et lydbilde som var mye mer nærliggende svartmetall på tidlig 90-tall.

Etter gode anmeldelser slapp bandet en kassett med øvingsopptak, Mislyder fra Det Nekrotiske Kammer, begrenset til kun 33 eksemplarer. Besetningen på denne var Mannevond (vokal), Kvass (gitar), Fordervelse (slagverk) og Jonas aus Slavia (session bass).

Bandets første konsert fant sted samme år under Legions of the North-festivalen på Grotta pub i Hamar. De gjorde etter dette ytterligere to konserter i Oslo i 2002.

Samme besetning gjorde Koldbranns debutalbum, Nekrotisk Inkvisition. Plata ble utgitt i 2003 av det engelske selskapet Desolate Landscapes. Bandet ga også ut en selvfinansert versjon med fargecover i 333 eksemplarer.

LP-versjonen kom i 2005 på Northern Silence Productions. Albumet er i tillegg utgitt i kassettversjoner i Thailand, Ukrainia og i Øst-Europa. På albumet finner man blant annet låtene fra Pre-Prod 2002.

Nekrotisk Inkvisition fikk meget god mottakelse, og ble av fans og presse beskrevet som et friskt pust av gamle dager. Bandet gjorde de neste årene mange konserter i inn- og utland.

I april 2003, i forkant av debutskiva, spilte Koldbrann på Infernofestivalen. Etter utgivelsen dro bandet på turnéen Balkan Inkvisition Mini-Tour 2003 sammen med det norske bandet Grenjar.

Neste utgivelse for bandet ble en 7” splitt-EP med det norske svartmetallbandet Ljå. Utgivelsen ble sluppet i 666 eksemplarer i april 2004 av det trondheimsbaserte selskapet Aftermath Music. EP-en er i dag et samleobjekt for fans, ettersom begge bandene har opplevd betydelig økt popularitet i etterkant.

Samme år signerte Koldbrann med det tyske selskapet Twilight Vertrieb som gjenutga Nekrotisk Inkvisition.

Neste skritt på veien for Koldbrann ble den mest omfattende turnéen i bandets karriere så langt. Anti-Trigger Tour/German Inkvisition 2004 ble gjennomført sammen med det tyske svartmetallbandet Endstille.

Etter omfattende livespilling gikk bandet i studio i Tyskland og spilte inn sitt andre album, Moribund, i mars 2006. Til denne utgivelsen var besetningen noe endret, og besto nå av Mannevond (vokal), Kvass (gitar), Fordervelse (slagverk), Stian Johnskareng (bass) og Geir Antonsen (gitar) – altså dagens besetning. Også denne gangen ga Northern Silence Productions ut LP-versjonen.

25. juni 2006 holdt bandet releasekonsert på Rock In i Oslo, noe som markerte startskuddet for flere turnéer tilknyttet albumet:

- Black Hordes Over Europe Tour 2006 / Moribund Europe Tour 2006: Koldbrann, Negator & Sarkom

- Moribund Balkan Tour 2006: Koldbrann & Krv

- Threshing Europe 2007

- Moribund Europe Tour pt. II: Taake, Koldbrann & Urgehal

- Moribund Europe Tour 2007 Pt. III: Koldbrann, Marduk & Massemord

Under Moribund Europe Tour pt. II skapte Taake oppstyr ved at frontmann og vokalist Hoest hadde et hakekors malt på brystet under en konsert i den tyske byen Essen. Taake ble tatt av plakaten på de neste konsertene, mens Koldbrann og Urgehal spilte videre.

Siste halvdel av turnéen Moribund Europe Tour 2007 Pt. III ble avlyst på grunn av at bookingselskapet gjorde en dårlig jobb med promotering.

I 2007 spilte Koldbrann for andre gang på Infernofestivalen, og det var merkbart mer oppmerksomhet rundt bandet nå enn ved deres første opptreden i 2003.

Innimellom disse turnéene gjorde Koldbrann en rekke festivaler, deriblant Ragnarok i Tyskland hvor bandet filmet konserten til utgivelsen Live at Ragnarök Festival 2007 (Offisiell bootleg) DVD-R (2007).

I samme periode ga bandet også ut to EP-er, Atomvinter, samt en splitt-7” med Faustcoven.

Etter utgivelsene og konsertene i denne perioden etablerte Koldbrann seg i det øvre sjiktet av undergrunnssvartmetall, og populariteten til bandet økte kraftig i Europa.

Bandet var kontinuerlig aktive på livefronten i 2008 og gjorde mange festivaler i Europa, blant dem San Party Metal Open Air i Tyskland som regnes som en av de viktigste metallfestivalene.

Neste utgivelse kom i august 2008 og var titulert Stigma: På kant med livet. Dette er en mini-CD som inneholder totalt fem sanger. Tre av dem nye, én nyinnspilling av sangen "Fredløs" som først ble utgitt i 2004 på splitt-7” med Ljå, og én coverlåt av Bathory, "Bestial Lust".

Det neste halvåret ble litt roligere på Koldbrann-fronten da Mannevond blant annet spilte inn albumet Ikonoklast med Urgehal.

I slutten av februar la bandet igjen ut på turné, denne gangen sammen med Sarkom og det svenske bandet Shining under navnet Stigma Tour 2009.

I april 2009 gikk bandet for tredje gang på scenen under Infernofestivalen. Denne gangen spilte de på hovedscenen, og konserten fremsto som en av de beste under festivalen. I tillegg til et stort pyroshow var det også gjesteopptredener av medlemmer fra blant annet Shining, Sarkom og Urgehal. Konserten ble filmet med tanke på en fremtidig DVD-utgivelse.

Russian Vodka 7” (2009), covret Koldbrann Korrozia Metalla fra Russland og Bombarder fra Bosnia. Vokalist Mannevond sang her på russisk. Utgivelsen var bandets første på Agonia Records.

Mannevond er også vokalist og bassist i bandet Nettlecarrier og bassist i Urgehal. I tillegg har han vært involvert i Delirium Bound, Bergraven og en rekke andre prosjekter. Fordervelse spilte med det amerikanske bandet Høst på deres USA-turné i 2008.

Medlemmer

Fordervelse Trommer (2002 - 2009)
Geir Antonsen Gitar (2004 - 2009)
Jonas Raskolnikov Christiansen Bass, gitar (2002 - 2003)
Kvass Gitar (2002 - )
Lloyd Hektoen Vokal
Stian Johnskareng Bass (2003 - )