Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kjell Lund

Født: 18. juni 1927
Død: 17. august 2013

Sanger, f. 18.6.1927 på Lillehammer. Kjell Lund er utdannet arkitekt og sto bak blant annet Chateau Neuf, og han var svært glad i viser. På midten av 50-tallet begynte å synge viser for Lørdagsbarnetimen i NRK. I januar 1958 hadde han sin første runde med Barnetimen for de minste, som var å høre på radio fra klokka 8:40 til 9:00 på alle hverdager unntatt lørdag. Dette var så vellykket at det ble to runder til, en i februar og en.. Les mer..

Sanger, f. 18.6.1927 på Lillehammer. Kjell Lund er utdannet arkitekt og sto bak blant annet Chateau Neuf, og han var svært glad i viser.

På midten av 50-tallet begynte å synge viser for Lørdagsbarnetimen i NRK. I januar 1958 hadde han sin første runde med Barnetimen for de minste, som var å høre på radio fra klokka 8:40 til 9:00 på alle hverdager unntatt lørdag. Dette var så vellykket at det ble to runder til, en i februar og en i mars samme år.

Barnetimene besto av selvskrevet stoff. Her fikk man høre visa om «Den store sinte svarte skumle katta til fru Haugen», som for øvrig var virkelig nok og som het Ramona, og et fantastisk kutt med tittelen «Her kommer Dikkdikk, Lingling Ades Pallops FrinDal Torsteinsen». Lund ble akkompagnert av Ragnar Danielsen på piano i disse sendingene. Danielsen sto også bak det musikalske akkompagnementet på tre EP-plater, men da som orkesterleder. Disse EP-ene het 8 viser fra Barnetimen, 8 tulleviser til fra Barnetimen og Snurrebomviser.

Flere av Lunds låter er blitt klassikere. Spesiell er «Hobbyvisa», som var den første norske sangen som nevnte Donald Duck i teksten, og «Her kommer guttemusikken», som var spesialskrevet til en lørdagsbarnetime i 1958.

Senere ble det mest arkitektur og mindre musikk for Lund. Han gjorde noen innspillinger for Barnas Trafikkplate i 1961, men han synes vel mest i hovedstadens bybilde i dag etter å ha hatt det arkitektoniske ansvaret for bygg som Chateau Neuf og Norges Bank.

Kjell Lund har også skrevet bøker, blant annet Pål og Gro på Maihaugen (Damm, 1956), om hvordan det var å vokse opp i Vågå i 1870-åra.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.