Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kinky Vibes

Dannet: 1992
Fra: Bodø

Kinky Vibes oppsto i kjølvannet av bandene POT (Pain On my Testicles), So Sorry og Obnoxious Euphoria i Bodø rundt 1992. Bandet startet med medlemmene Rune Strand, Bjørn Myhre og Stig Rune Holien. Inn kom etter hvert Lars Petter Riedl (nå under navnet 'DJ LongPlay') på vokal og platespillere. Men bandet oppdaget at de trengte en mann kun på platespillere, og da kom Kristian Mikalsen (nå under navnet 'Samplesauce') også med i bandet. Kinky spilte en form for funkmetall-hiphop, men bassist.. Les mer..

Kinky Vibes oppsto i kjølvannet av bandene POT (Pain On my Testicles), So Sorry og Obnoxious Euphoria i Bodø rundt 1992.

Bandet startet med medlemmene Rune Strand, Bjørn Myhre og Stig Rune Holien. Inn kom etter hvert Lars Petter Riedl (nå under navnet 'DJ LongPlay') på vokal og platespillere. Men bandet oppdaget at de trengte en mann kun på platespillere, og da kom Kristian Mikalsen (nå under navnet 'Samplesauce') også med i bandet.

Kinky spilte en form for funkmetall-hiphop, men bassist Myhre karakteriserte sjangeren som 'trøkkråkk'.

Bandet opplevde suksess i hjembyen Bodø, og ble etter hvert oppdaget av ArtistPartner A/S og fikk platekontrakt på BMG/RCA i 1995.

Platen How kinky can u get? solgte rundt 5000 eksemplarer, men mest av alt var Kinky vibes kjent for å være et forrykende liveband.

Bandet spilte rundt 120 konserter fra 1994 til 1996, hovedsakelig i Norge, men også Danmark og Sverige fikk besøk. Høydepunktene var Roskildefestivalen 1996 (første band fra Bodø på Roskilde), Quartfestivalen 1995 og Storsjøyran 1996. Kinky Vibes var også oppvarmingsband for Seigmen i Kongeparken foran 4000 mennesker.

Kinky Vibes har hatt tre reunionkonserter for et utsolgt Sinus i Bodø, i 2005 og 2006. Bandet spilte i tillegg på hovedscenen på Parkenfestivalen i 2006.

Medlemmer

Bjørn Myhre Bass, kor
Kristian Mikalsen Platespillere
Lars Petter Riedl Vokal
Rune Strand Gitar
Stig Rune Holien Trommer

Utgivelser (album)

Kinky Vibes
How Kinky Can U Get?
1995

Utgivelser (singel/EP)

Kinky Vibes
Kill the Whales
1995
Kinky Vibes
Hip Rock
1995

Medvirker på

Diverse artister
Tiddelibom (Bodø Rockeklubb 1979-1994)
1994