Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kerrs Pink

Dannet: 1972
Fra: Mysen

Progressivt rockeband fra Trømborg, Mysen, i det indre av Østfold. Startet av Jostein Hansen i 1973 da med navnet Cash Pink. Året etter ankom Harald Lytomt (gitar) som døpte om gruppa til Kerrs PInk. Med forbilder som Wishbone Ash, Camel og Uriah Heep var det ikke bare enkelt å kombinere ambisjoner med folks musikkønsker på spillestedene, så i livesammenheng måtte de spe på med Shadows o.l. Av hjerte var de imidlertid progrockere, etter eget sigende utøvende i «pottitt-prog». Etter en.. Les mer..

Progressivt rockeband fra Trømborg, Mysen, i det indre av Østfold.
Startet av Jostein Hansen i 1973 da med navnet Cash Pink. Året etter ankom Harald Lytomt (gitar) som døpte om gruppa til Kerrs PInk. Med forbilder som Wishbone Ash, Camel og Uriah Heep var det ikke bare enkelt å kombinere ambisjoner med folks musikkønsker på spillestedene, så i livesammenheng måtte de spe på med Shadows o.l. Av hjerte var de imidlertid progrockere, etter eget sigende utøvende i «pottitt-prog». Etter en del utskiftninger fant de sin stil, med selvkomponert materiale, og gikk fra å være et spesielt danseband til å holde konserter. Den største av de første var oppvarmingsjobb for Høst i mai 1978. Året etter entret de scenen på Chateau Neuf.

I 1979 kom den første singlen «Kong Edvardt»/«Feberlåten», og i 1980 LP-debuten Kerrs Pink. I tillegg til Wishbone Ash var også Focus og Popol Ace, bandnavn som ble trukket frem i anmeldelsene. Til tross for at Kerrs Pink har holdt på i over førti år, og er kjent i prog-kretser verden over, har de vært en godt bevart hemmelighet her hjemme. Allerede på begynnelsen av 90-tallet ble de oppdaget av den franske prog-labelen Muséa, som siden har gjenutgitt de første platene på CD, og distribuert dem til samtlige verdensdeler.

I hjemfylket var de også pådrivere i det musikalske miljøet, f.eks. som initiativtakere til Trømborg Festivalen og ved å drive sitt eget platemerke.

Kerrs Pink besetninger på deres utgivelser:

Feberlåten/Kong Edvardt (single 1979):
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Halvard Haugerud, Per Frydenlund, Per Kværner, Terje Solås

Kerrs Pink (LP 1980):
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Halvard Haugerud, Tore Johansen, Trond Bøhn, Terje Solås

Mellom oss (LP 1981)
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Halvard Haugerud, Trond Bøhn, Tore Fundingsrud

Mellom oss (reutgivelse + 6 bonusspor CD 1991)

Harald Lytomt, Jostein Hansen, Per Øyvind Nordberg, Tore Johansen, Tore Fundingsrud, gjest: Halvard Haugerud

7 Days of a Life (CD 1992, Kerrs Pink medvirker på 1 spor 'Monday Man'. Oppdrag fra Musea)
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Per Øyvind Nordberg, Tore Fundingsrud

A Journey On The Inside (CD 1993)
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Per Øyvind Nordberg, Tore Johansen, Tore Fundingsrud

Art of Complex Simplicity (CD 1997)
Harald Lytomt, Jostein Hansen + gjester (bl.a. Geir Jahren, Knut R. Lie, Freddy Ruud, Erik Hageler, Jan Håkon Skarpsno)

Tidings (CD 2002, LP 2010)
Harald Lytomt, Jostein Hansen, Lasse Johansen, Knut R. Lie, Freddy Ruud, Lasse Tanderø (+ gjester bl.a. Tracee Meyn, Geir Jahren)

Mystic Spirit (CD og dobbel LP 2013)
Harald Lytomt, Per Langsholt, Magne Johansen, Glenn Fosser, Eirikur Hauksson


Kerrs Pink var også med på samleplatene Jomfrutur (Pottittskiver, 1982), Seven Days Of A Life (Muséa, 1993), Le Meilleur Du Rock Progressif Européen (Muséa, 1995), The Alien Killer Orange (Briskeby Records, 1997) og Norske band i hus og hytte (Tarkus Mag., 2002).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Eirikur Hauksson Vokal
Glenn Fosser Keyboards
Hans Jørgen Kvisler gitar
Harald Lytomt Gitar
Lasse Johansen Keyboards
Magne Johansen Trommer
Per Langsholt Bass