Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kenneth Sivertsen

Født: 16. januar 1961
Død: 24. desember 2006

Komponist, musiker, sanger og underholdningsartist, f. 16.1.1961 i Mosterhamn, Bømlo i Hordaland. Sivertsen var stort sett selvlært som musiker, men studerte i perioder gitar hos Torbjörn Wiberg og Arild Hansson, og komposisjon med Magnar Åm. Sivertsen arbeidet innen mange genre, og allerede i 1984 ble hans første symfoni oppført av Oslo Filharmoniske Orkester som også uroppførte hans symfoni nr. 2: Timeglasset og Morgonstjerna i 1989. Han skrev musikk på bestilling fra NRK, Rikskonsertene, Nye Carte Blanche og Trondheim symfoniorkester. I.. Les mer..

Komponist, musiker, sanger og underholdningsartist, f. 16.1.1961 i Mosterhamn, Bømlo i Hordaland. Sivertsen var stort sett selvlært som musiker, men studerte i perioder gitar hos Torbjörn Wiberg og Arild Hansson, og komposisjon med Magnar Åm.

Sivertsen arbeidet innen mange genre, og allerede i 1984 ble hans første symfoni oppført av Oslo Filharmoniske Orkester som også uroppførte hans symfoni nr. 2: Timeglasset og Morgonstjerna i 1989. Han skrev musikk på bestilling fra NRK, Rikskonsertene, Nye Carte Blanche og Trondheim symfoniorkester. I 2004 ble hans Requiem uroppført med norsk messetekst i Grieghallen av Bergen Filharmoniske Orkester, forsterket med solister og jazzgruppe.

I 1990 ble han introdusert for Mike Mainieri av Bendik Hofseth, som den gang spilte sammen med Mainieri i Steps Ahead. De delok begge på debutplaten hans Flo (1990). Tre år senere spilte Mainieri på Sivertsens CD Remembering North. Michael Brecker var også med på denne platen, som fikk en meget god mottagelse både nasjonalt og internasjonalt.

One Day In October har også et kremlag av musikere, Brecker og Mainieri er med, i tillegg til blant andre John Patitucci på bass og Peter Erskine på trommer. De spiller for eksempel «Våren» av Edvard Grieg. På Draumespor sang han «Den fyrste song» i duett med Bjørn Eidsvåg.

Et meget omtalt forhold til sangeren og artisten Herborg Kråkevik resulterte i en fire år lang kabaretperiode, med kjempesuksess, her fikk Sivertsen utfolde sine talenter som komiker. Bruddet mellom de to resulterte i flere betraktninger fra Sivertsens side, som på CD-en Blod & Bensin (2000).

Den musikalsk uberegnelige Sivertsen serverte også publikum 12 av våre mest kjente bedehussanger på CD-en Melk og honning fra 1998, som bømling kjente han disse sangene fra barnsben av.

Kenneth Sivertsen døde 24. desember 2006 etter flere hjerneblødninger i kjølvannet av et epileptisk anfall i februar 2005.