Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Keep of Kalessin

Dannet: 1993
Fra: Trondheim

Svartmetallband fra Trondheim, startet i 1993 av Obsidian C. (Arnt Ove Grønbech) og Ghâsh (Magnus Hjertaas). De fikk etter hvert med Vyl (Vegard Larsen) og Warach (Øyvind Westrum) på henholdsvis trommer og bass. Med denne besetningen spilte de inn to album på italienske Avantgarde Music. Bandet opparbeidet seg en solid fanskare i Europa, men i 2000 ble bandet splittet på grunn av personlige motsetninger. Låtskriver Obsidian C. fortsatte å lage musikk i god gammel «Kalessin-stil», men hadde i flere.. Les mer..

Svartmetallband fra Trondheim, startet i 1993 av Obsidian C. (Arnt Ove Grønbech) og Ghâsh (Magnus Hjertaas). De fikk etter hvert med Vyl (Vegard Larsen) og Warach (Øyvind Westrum) på henholdsvis trommer og bass.

Med denne besetningen spilte de inn to album på italienske Avantgarde Music. Bandet opparbeidet seg en solid fanskare i Europa, men i 2000 ble bandet splittet på grunn av personlige motsetninger. Låtskriver Obsidian C. fortsatte å lage musikk i god gammel «Kalessin-stil», men hadde i flere år problemer med å finne en trommis i Trondheim som var kapabel til å henge med på hans ultra-kjappe, brutale og likevel melodiske spillestil. Etter nesten tre år uten trommis ble Obsidian C. tilbudt jobben som live-gitarist i Satyricon etter å ha utkonkurrert over 35 andre gitarister fra inn- og utland som hadde søkt om jobben.

Da jobben i Satyricon var sikret, kom han også i kontakt med en av svartmetallens kjappeste og mest brutale trommiser, Frost (Kjetil Haraldstad). Frost likte det han hørte og sa umiddelbart ja til å spille trommer på en ny CD da han ble forespurt. På turné med Satyricon kom Obsidian C. også i kontakt med Attila Csihar, som er kjent for sin spesielle vokal på Mayhems De Mysteriis Dom Sathanas, og han ble hyret inn som ny vokalist til minialbumet Reclaim.

For gjennombruddsalbumet Armada (2006) ble bandet nominert til Spellemannprisen 2006 og Alarmprisen 2007. To år etter kom Kolossus.

I 2010 ble Keep of Kalessin historiske som det første svartmetallband som deltok i Melodi Grand Prix. De endte til slutt på en tredjeplass i den norske finalen med låta «The Dragontower».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Attila Csihar Vokal (Reclaim-EP)
Cernunnus Gitar (Tidligere medlem)
Frost (musiker) Trommer (2003 - 2004)
Ghash Vokal (1996 - 1999)
Kesh Bass (2003 - 2004)
Obsidian C. Gitar, synth
Thebon Vokal
Vyl Trommer
Warach Bass (1996 - 1999)
Wizziac Bass