Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Katzenjammer

Dannet: 2005
Fra: Oslo

Katzenjammer er et oslobasert folkband bestående av Turid Jørgensen (f. 20.7.1979), Marianne Sveen (f. 21.2.1981), Anne Marit Bergheim (f. 22.3.1982) og Solveig Heilo (f. 24.12.1981). Gruppa ble dannet i 2005, da tre av jentene gikk sammen på Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo. Låtskriver Mats Rybø (f. 10.1.1981) fra Valdres var med i en tidlig variant av gruppa, og han er opphavsmann til mange av gruppas låter. Katzenjammers musikk kan best beskrives som leken kabaretpop med østeuropeisk inspirasjon, og.. Les mer..

Katzenjammer er et oslobasert folkband bestående av Turid Jørgensen (f. 20.7.1979), Marianne Sveen (f. 21.2.1981), Anne Marit Bergheim (f. 22.3.1982) og Solveig Heilo (f. 24.12.1981). Gruppa ble dannet i 2005, da tre av jentene gikk sammen på Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo.

Låtskriver Mats Rybø (f. 10.1.1981) fra Valdres var med i en tidlig variant av gruppa, og han er opphavsmann til mange av gruppas låter.

Katzenjammers musikk kan best beskrives som leken kabaretpop med østeuropeisk inspirasjon, og de befinner seg dermed i samme landskap som de norske bandene Kaizers Orchestra, Wunderkammer, Farmers Market og Einmal Kommt die Liebe.

I begynnelsen av karrieren spilte gruppa for en håndfull lyttere på kaféen Skuret i Oslo, men etter deltagelse på bransjetreffet by:Larm og i NRKs demokonkurranse Urørt tidlig i 2008, begynte ting å skje for gruppa. Den sprudlende countryrocklåta 'A Bar In Amsterdam' var deres Urørt-bidrag, og den kom på tredjeplass i konkurransen, mens publikum kåret den til sin favoritt.

Det imponerte mange at de fire jentene spilte et titalls ulike instrumenter som de byttet på seg imellom. I bandets instrumentpark finner vi alt fra bassbalalaika, piano, tuba og banjo til kazoo, vibrafon, melkespann og kakebokser.

I september 2008 kom Katzenjammers debutalbum Le Pop, produsert av Mike Hartung og Kåre Chr. Vestrheim, og utgitt på det lille osloselskapet Propeller Recordings. Musikken på plata er inspirert av folkemusikk fra Balkan i øst til Irland i vest.

Det er klassisk pop, country, kabaretsang, jazz og bluegrass mikset sammen på forfriskende og fandenivoldsk vis. Plata fikk jevnt over gode kritikker, og de hyppigst brukte artistreferansene var Gogol Bordello, Jaques Brel og Tom Waits.

I desember 2008 klarte Katzenjammer noe som er få debutanter forunt, nemlig å selge ut Rockefeller scene. Det ble derfor satt opp ekstrakonsert noen uker senere.

I februar 2009 varmet de opp for de britiske superstjernene Keane på O2 Arena i London, og samme måned var de nominert til Spellemann i klassen 'Beste nykommer'. Prisen gikk til Ida Maria, men Katzenjammer fikk æren av å åpne hele showet med hitlåta 'A Bar In Amsterdam'.

Dette året ble gruppa også booket til Roskildefestivalen, Eurosonic i Holland, G! Festival på Færøyene og verdens største musikkbransjetreff South By Southwest i Austin, Texas.

I 2011 slapp bandet albumet A kiss before you go, igjen på Propeller.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anne Marit Bergheim Vokal, gitar, keyboards, banjo, munnspill, trekkspill
Marianne Sveen Vokal, gitar, trommer, keyboards, balalaika, ukulele
Mats Rybø Låtskriver
Solveig Heilo Musiker (flere instrumenter), vokalist, komponist, tekstforfatter, produsent, arrangør, designer.
Turid Jørgensen Vokal, trommer, balalaika, banjo