Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Kate Gulbrandsen

Født: 6. august 1965
Også kjent som: Kate

Sanger, f. 6.8.1965 i Slemmestad, Røyken. Hun sto på scenen første gang som sjuåring. I 1985 vant hun en lokal popkonkurranse og fikk være med i Pop-festival i 1985 i Egypt, hvor Arne Bendiksen var en av arrangørene. Hun deltok også i World Popular Song Festival i Japan 1986, og vant Golden Award med sangen «Carnival», signert Rolf Løvland. De to dro til Los Angeles og startet arbeidet med hennes debutalbum. Hun ble landskjent etter den norske Grand.. Les mer..

Sanger, f. 6.8.1965 i Slemmestad, Røyken. Hun sto på scenen første gang som sjuåring. I 1985 vant hun en lokal popkonkurranse og fikk være med i Pop-festival i 1985 i Egypt, hvor Arne Bendiksen var en av arrangørene. Hun deltok også i World Popular Song Festival i Japan 1986, og vant Golden Award med sangen «Carnival», signert Rolf Løvland. De to dro til Los Angeles og startet arbeidet med hennes debutalbum.

Hun ble landskjent etter den norske Grand Prix-finalen i 1987, da hun med høy hårføring fremførte vinnersangen «Mitt liv» (9. plass i den internasjonale finalen). Rolf Løvland var også mannen bak den og flere av de andre sangene hun fremførte på engelsk på debutalbumet The Beauty And The Beat (1987).

På den neste platen sto Løvland for de norske tekstene, mens Gulbrandsen selv hadde laget all musikken. Løvland var også mannen bak «Welcome To Lillehammer» (laget til OL-94) – som hun framførte. 4 år senere var hun aktuell med Jørn Hansens låt «Med gullet for øyet», skrevet til de VII Paralympiske vinterleker i Nagano i 1998. Hun har jobbet sporadisk med andre artister, og dukker opp på TV i forskjellige sammenhenger. I 2004 hadde hun to låter inne på Norsktoppen: «Jolene» og «La meg bli der».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Folk Som Oss Sang og tekstforfatter

Medvirker på

Folk Som Oss
Folk som oss komponist;tekstforfatter
2010
Diverse Artister
Norsk Melodi Grand Prix Gjennom 50 År
2010
Tor Endresen
Det beste fra Tor Endresen komponist
2007
Jannicke Irwin Abrahamsen
Jannicke 6 komponist;tekstforfatter
1995
Jannicke Irwin Abrahamsen
Jannicke 5 komponist;tekstforfatter
1994
Tor Endresen
Tor Endresen II komponist
1992
Diverse artister
Typisk Løvland utøver
1992
Diverse artister
NÅ Meloditoppen 10
1986
Diverse artister
NÅ Meloditoppen
1984