Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Karoline Krüger

Født: 13. februar 1970
Fra: Bergen

Sanger, pianist og låtskriver, f. 13.2.1970 i Bergen. Karoline Krüger debuterte på fjernsyn allerede som 11-åring med en egenkomponert sang i programmet Halvsju. I 1988 vant hun den norske Melodi Grand Prix-finalen med låten «For vår jord», skrevet av Anita Skorgan og Erik Hillestad. Melodien kom på femteplass i den internasjonale finalen i Dublin. Skorgan produserte også hennes debutalbum, Fasetter, som kom ut samme år. Singelen «You Call It Love» solgte 300 000 eksemplarer i Frankrike etter å.. Les mer..

Sanger, pianist og låtskriver, f. 13.2.1970 i Bergen. Karoline Krüger debuterte på fjernsyn allerede som 11-åring med en egenkomponert sang i programmet Halvsju. I 1988 vant hun den norske Melodi Grand Prix-finalen med låten «For vår jord», skrevet av Anita Skorgan og Erik Hillestad. Melodien kom på femteplass i den internasjonale finalen i Dublin. Skorgan produserte også hennes debutalbum, Fasetter, som kom ut samme år. Singelen «You Call It Love» solgte 300 000 eksemplarer i Frankrike etter å ha vært med på soundtracket til filmen L´etudiante.

Krüger studerte en periode teater ved anerkjente Lee Strasberg i London, og hun debuterte som skuespiller på Den Nationale Scene høsten 1991 i forestillingen Bruredansen. Motspiller var Helge Jordal. Siden den gang har det blitt flere teaterroller på Karoline Krüger, hun hadde blant annet hovedrollen i den mye omtalte musikaloppsetningen av Sofies Verden på Fornebu i 1999.

Ved siden av soloplatene har hun medvirket på et titalls andre album, som komponist eller sanger/musiker. Hun komponerte det kirkemusikalske verket Jakobmesse, med tekst av Erik Hillestad. Verket har blitt fremført i flere nordiske land, og har fra 2000 vært spilt hver søndag i vinterhalvåret i Kulturkirken Jakob i Oslo. Jakobmesse består av to messer: Messe for mennesker i bevegelse og Messe i hjemløshetens tid. En tredje messe er planlagt og vil komplettere trilogien.

I 2004 tonesatte hun dikt av André Bjerke i sceneforestillingen De to stemmer på Den Nationale Scene i Bergen. Hun ble akkompagnert av Atle Halstensen, som hun har jobbet sammen med i lengre tid. Samme år ble denne musikken gitt ut på plate.

Karoline har også samarbeidet med den svenske sangeren Göran Fristorp gjennom flere år. Hun er gift med artisten Sigvart Dagsland og på hans utgivelse Underlig frihet (2004) synger de for første gang duett sammen på låten «Ka e du redd for» som oppnådde stor popularitet.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.