Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Karlsøy Prestegaard

Dannet: 1980
Fra: Karlsøy

Nordnorsk rockeband fra Karlsøy i Troms, dannet i 1980. Et utall medlemmer har vært innom bandet i årenes løp, kun Stein Ellysef Olsen (sang, gitar, og tidligere medlem av St. Helena) har vært med hele tida. Bandet spilte inn singlen «Shanty»/«Khomeiny» i 1980, og utga den sjøl. Besetningen var Olsen på sang og gitar, Frode Johansen på gitar, Tom Arne Steinberg på trommer, Per Furøy på bass og Svein Nymo på fele. Albumet Dyret 666 kom i 1982, og besetningen her.. Les mer..

Nordnorsk rockeband fra Karlsøy i Troms, dannet i 1980. Et utall medlemmer har vært innom bandet i årenes løp, kun Stein Ellysef Olsen (sang, gitar, og tidligere medlem av St. Helena) har vært med hele tida. Bandet spilte inn singlen «Shanty»/«Khomeiny» i 1980, og utga den sjøl. Besetningen var Olsen på sang og gitar, Frode Johansen på gitar, Tom Arne Steinberg på trommer, Per Furøy på bass og Svein Nymo på fele.

Albumet Dyret 666 kom i 1982, og besetningen her var, foruten Olsen, Maya Sivertsen på bass og vokal, Frode Johansen på gitar og vokal, og Geir Strand (eks Søt Hævn og Kafka Prosess) på trommer. Bandet ble oppløst i 1983.

Det gikk fem år, så ble Karlsøy Prestegaard gjenstartet av Olsen, sammen med det tidligere The Cut-medlemmet Arne Lund på trommer og Gustav Fagerthun på bass. Bandets andre 7-tommer «Barn av lyset»/«Sett han fri» fra 1990 hadde Torfinn Engegaard og Kirsten Monique Jensen med, på henholdsvis fele og keyboards. Denne besetningen (minus keyboardisten) medvirket i filmen Karlsøya – mellom geiter, rock og Muhammed i 1994. I 1990 var bandet på turné i Russland. Geir Strand dukket opp igjen et års tid i stedet for Lund på midten av 90-tallet, og Bjørn Ole Olsen tok over etter Fagerthun i 1999. Gruppen spilte på Quartfestivalen i 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Ariel Joshua Olsen Bass, kor
Arne Lund Trommer
Åsmund Lund Olsen Gitar, kor, synth (tidligere medlem)
Bjørn Ole Olsen Sitar, gitar, vokal, synth
Geir Strand Trommer (tidligere medlem)
Gustav Fagertun Bass (tidligere medlem)
Hallvard Johansen Synth, gitar (tidligere medlem)
Kirsten Monique Jensen Vokal, keyboards (tidligere medlem)
May Britt Sivertsen Bass, kor (tidligere medlem)
Sjur Gabriel Olsen Perkusjon, tverrfløyte
Stein Ellysef Olsen Vokal, gitar
Svein Nymo Fiolin (tidligere medlem)
Tor Gunnar Samuelsen Trombone (tidligere medlem)
Torfinn Engegaard Fiolin (tidligere medlem)