Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Karin Winje

Fra: Trondheim

Karin Winje ble kjent gjennom Bispehaugen Skoles musikkorps. Dette korpset ble opprinnelig startet i 1909, og kalles gjerne Småbispan på folkemunne. Under ledelsen til musikkfenrikk Rolf Stokke i siste halvdel av 50-tallet fikk korpset et stadig større show- og underholdningspreg, inspirert av marching band-tradisjoner fra USA. Dette førte til stor popularitet både i Norge og utlandet. De ble blant annet invitert personlig til Det Hvite Hus av Jacqueline Kennedy. Dette ble det dessverre aldri ble noe av, på grunn.. Les mer..

Karin Winje ble kjent gjennom Bispehaugen Skoles musikkorps. Dette korpset ble opprinnelig startet i 1909, og kalles gjerne Småbispan på folkemunne. Under ledelsen til musikkfenrikk Rolf Stokke i siste halvdel av 50-tallet fikk korpset et stadig større show- og underholdningspreg, inspirert av marching band-tradisjoner fra USA. Dette førte til stor popularitet både i Norge og utlandet. De ble blant annet invitert personlig til Det Hvite Hus av Jacqueline Kennedy. Dette ble det dessverre aldri ble noe av, på grunn av drapet på president Kennedy i 1963.

Karin Winje lærte seg å spille bl.a. klokkespill, fløyte og lyre, og behersket også obo, piano, gitar og klarinett. Hun hadde dessuten en god sangstemme, og debuterte som solist med korpset i 1960, bare 12 år gammel. Sammen med korpset fikk hun også opptre i fransk radio og fjernsyn, et TV-program som dessuten ble sendt i USA og Canada. Det ble dessuten fjernsynsopptredener i Belgia og Tyskland, i tillegg til norske programmer som ”Tenpluggen” og ”Pop-Corn”.

I 1965 ga Bispehaugen Skoles musikkorps ut en EP på Fontana, der også medlemmer av det populære instrumentalbandet Tequila Sextet medvirket. Alt året før hadde Karin Winje debutert som soloartist og sanger på det samme platemerket, med singelen ”Livets A-B-C / Eventyrprinsen”. Innspillingen skjedde i sammenheng med at hun vant talentkonkurransen ”Trønderforum 64”, med blant annet Kjell Karlsen i juryen.

En engelskspråklig single fulgte i 1966, også denne på Fontana. Hennes siste plateutgivelse var ”Uten ord / Hver gang du er nær”, utgitt på Triola i 1967. To år senere hadde hun stort sett trukket seg tilbake fra musikkbransjen.