Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Kari Hansa & Gregers Hes

Kari Hansa & Gregers Hes var en visegruppe best kjent på 1970-tallet. Kari Saastad, Gregers Lundh og Hans Erik Schei (Hes) begynte som trio i 1974. Etter kort tid ble Hans Olav Mørk (Hansa) med og dannet kvartetten Kari Hansa og Gregers Hes. Folkgruppa opptrådte for første gang under dette navnet på gospelfestivalen på Hedmarktoppen sommeren 1974. I 1975 kom gruppas første plate som greit nok het «Kari Hansa og Gregers Hes». Dette var en enkel produksjon med vokal, to akustiske gitarer.. Les mer..

Kari Hansa & Gregers Hes var en visegruppe best kjent på 1970-tallet.

Kari Saastad, Gregers Lundh og Hans Erik Schei (Hes) begynte som trio i 1974. Etter kort tid ble Hans Olav Mørk (Hansa) med og dannet kvartetten Kari Hansa og Gregers Hes. Folkgruppa opptrådte for første gang under dette navnet på gospelfestivalen på Hedmarktoppen sommeren 1974.

I 1975 kom gruppas første plate som greit nok het «Kari Hansa og Gregers Hes». Dette var en enkel produksjon med vokal, to akustiske gitarer og tverrfløyte, som lydmessig lå ganske nær opp til hvordan de lød live. Andre musikere, som krydret låtene, var blant annet fiolinisten Trond Villa fra folkrock-gruppa «Folque» og produsent Per Aa. Tveit på klaver.

Visegruppa turnerte land og strand Norge rundt, med noen avstikkere til Sverige og Danmark, og samlet mange på konsertene sine. I 1978 ble kvartettens andre plate, «Vi er søsken», sluppet. På denne produksjonen, som var mer påkostet, la gruppa «Popol Ace-kompet» på flere av låtene. Pete Knutsen, bandets musikalske motor, arrangerte disse sporene med blant annet 14 strykere. Bandets tekniker, multimusiker Alf Emil Eik, var også tekniker i Scanax Studio i Oslo, der plata ble spilt inn. Sent på natt satt han og gjorde morsomme detaljer med bass og perkusjon på sanger som «Natanael» og «Inka». Per Aa. Tveit var produsent og med-arrangør. Flere spor fra «Vi er søsken» fikk mye spilletid på radio.

Visegruppas opprinnelige besetning holdt sammen i fire år (1974–1978).

Gregers Lundh ga ut plata «Veiviser» som soloartist i 1978, samme høst som «Vi er søsken» kom. Kari Saastad har vokalen på flere av platas spor. Alf Emil Eik overtok etter Hes, som sluttet i kvartetten i 1978. Gruppa opptrådte da under navnet Kari Hansa & Gregers Alf.

Alf ga ut Joy & Breaths of Eternity i 1979. Det var en LP hvor han gjorde alt selv og den ble i 2010 gitt ut på nytt som CD av klubbmusikkprodusenten Hans-Petter Lindstrøm.

Da Hansa gikk ut av gruppa i 1981, dannet Kari, Alf & Gregers en trio og ga ut plata «Duell» i 1982. Samme år, etter at Hes var tilbake i Norge, hadde Kari Hansa & Gregers Hes en reunion-konsert. Men det ble med denne ene konserten. Ikke før i april 2008 kom de sammen igjen for å opptre i forbindelse med Trefoldighetskirkas 150-årsjubileum. De hadde en mini-konsert i Trefoldighetskirka også i 2010.

Medlemmer

Gregers Lundh Vokal, gitar
Hans Erik Schei Sang, fløyte
Hans Olav Mørk Vokal, gitar, munnspill
Kari Saastad Sang

Utgivelser (album)

Kari Hansa & Gregers Hes
Kampsanger og fredsviser Samlealbum
2009

Medvirker på

Diverse artister
Lukk opp kirkens dører
2011