Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Karen Jo Fields

Født: 7. desember 1973
Også kjent som: Hun som egentlig synger ' Embrace me '
Fra: Oslo

Karen Jo Fields, vokalist, komponist og gitarist, f. 7.12.1973 i Oslo. Faren er amerikaner og moren er norsk. Hennes oldefar var cherokeeindianer og Karen tilbrakte de første årene av sitt liv i Arizona, USA. Foreldrene møttes gjennom Sing out, som senere ble til Up With People. De var med å starte opp denne bevegelsen og Frank Fields var en sentral låtskriver og frontfigur. Karen spilte gitar og piano som barn. På videregående skole spilte hun inn den egenkomponerte sangen «High.. Les mer..

Karen Jo Fields, vokalist, komponist og gitarist, f. 7.12.1973 i Oslo. Faren er amerikaner og moren er norsk. Hennes oldefar var cherokeeindianer og Karen tilbrakte de første årene av sitt liv i Arizona, USA. Foreldrene møttes gjennom Sing out, som senere ble til Up With People. De var med å starte opp denne bevegelsen og Frank Fields var en sentral låtskriver og frontfigur.

Karen spilte gitar og piano som barn. På videregående skole spilte hun inn den egenkomponerte sangen «High And Deep» til farens 50-årsdag i 1995. En kopi av denne havnet hos Christer Falck i C+C Records som lovet å gi ut en plate med Karen hvis han ble rik. Falck holdt løftet sitt. Etter at han vant TV-konkurransen Robinson i 1999, opprettet han selskapet Frode Records, og ga Karen Jo Fields kontrakt.

Debutalbumet Embrace Me ble utgitt i oktober 2000. Produsent var Frode Lia. Fields ble umiddelbart hyllet som en av de nye, ledende artister innenfor stilen singer/songwriter, og ble sammenlignet med storheter som Joni Mitchell. Fields ble nominert til Alarmprisen som årets nykommer. Hun fulgte opp med albumet Chase The Blue i oktober 2003, med Frode Lia og Bjørn Bergersen som produsenter. Også denne platen ble nominert til Alarmprisen.

I 2004 kom Gabriel Fields.

I 2005 kom ' In your pages '.

I tillegg til sine egne plater, har Karen Jo Fields deltatt på innspillinger med flere andre artister. Hun sang sju av elleve sanger på multikunstneren John-John Bruseths album J.L. Seagull i 2001, og følte seg lykkelig da honoraret på 17000 kr nøyaktig dekket utgiftene for førerkort. Dette har vært til stor glede for henne selv om hun egentlig alltid har ønsket seg hest som et transportmiddel mer i tråd med hennes indianske arv. Bilen hun kjører nå er japansk og har 79 hestekrefter, et barnesete og en bulk bak etter å ha rygget inn i en liten traktor. Dette kan også skje deg.
Men: Hun innledet i 2001 et samarbeid med Minor Majority hvor hun etterhvert fikk bidra på flere album. Låta ' Dancing in the backyard 'ble en hit, blant annet. Walking Home From Nicole’s (2001), If I Told You, You Were Beautiful (2001) og Up For You & I (2004). Hun sang låten «My Hero» med Muzzlewhite i 2002, en sang hun absolutt elsket å synge. «Castles Made Of Sand» på gitarist Ole Staveteigs hyllestalbum til Jimi Hendrix i 2003, var en låt hun selv har sagt hun ikke hadde noe forhold til men gjorde det fordi Christer Falck ville at hun skulle gjøre det. Hadde hun fått kore på noen av låtene til Peter Gabriel ville hun opplevd det som en hyllest til kjærligheten og livet selv. Det er noen ABBA-låter som ikke er så aller værst de heller. Sier hun. Hun elsker også låta "Something good can work" med Two Door Cinema Club og hører ofte på den mange ganger etter hverandre.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Human Heat
Human Heat vokalist
2010
Minor Majority
Either Way I Think You Know vokalist
2009
One People
I samme båt komponist;produsent;utøver
2008
Tvang
Ny morgen vokalist
2007
Diverse artister
Cowboy & Indianer Sessions Vol. 1
2007
Minor Majority
Candy Store vokalist
2007
One People
One People - Vol. 1 - Tatanka utøver
2006
Diverse artister
Venn
2005
Joachim Alte
Rookie of the Year tekstforfatter;komponist;utøver
2005
Minor Majority
Up for You & I utøver
2004
Ole Staveteig
Plays Jimi Hendrix utøver
2003
Minor Majority
If I Told You, You Were Beautiful komponist;tekstforfatter;utøver
2002
Muzzlewhite
Muzzlewhite / This is a Muzzlewhite Bonus utøver
2002
Minor Majority
Walking Home from Nicole's utøver
2001
Muzzlewhite
My Hero utøver
2001